3FM nieuws

Het intro van Homeland zit vol interessante verwijzingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het intro van Homeland zit vol interessante verwijzingen

Nog maar een paar dagen wachten! Op 16 januari komt Homeland seizoen zes eindelijk naar Netflix. Dat wordt bingen! Maar effe hè, hoe zit het eigenlijk met die theme song? Hij heeft voor seizoen zes een opfrisser gekregen!

Carrie's heftige leven

In het intro van Homeland zie je een warrige montage van korrelige video's en heftige oorlogsbeelden. Het maakt een soort samenvatting van het heftige leven van Carrie Mathison, bekeken door de ogen van anderen en haarzelf. Er zijn fragmenten uit Carrie's moeilijke jeugd te zien, flink wat conflicten en terroristische aanslagen en een aantal sleutelmomenten uit de serie.

Naast alle beelden zitten er ook tig uitspraken in het intro verwerkt, die symbool staan voor de stress en angst in Carrie's werk en leven. Eigenlijk staat het hele intro bomvol verwijzingen naar de state of mind van Carrie. Hieronder zie je het intro dat in seizoen zes terugkomt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De maker van dit kleine meesterwerkje, Chris Billig, heeft goed nagedacht over het intro. Toen hij de pilot las bleek al snel voor hem dat Carrie álles doet om haar gewin te halen. Er is letterlijk niets wat ze niet zou doen om te krijgen wat ze wil. In het intro zie je onder andere een doolhof, wat volgens Chris voor een kat-en-muisspel staat. Het kind met met masker in de doolhof staat voor gevaar en de onzichtbaarheid van extreme terroristen.

De jazz sound maakt de serie

Jazzmuziek speelt niet alleen een grote rol in de serie, maar ook in het intro. Sean Callery maakte de muziek van het originele intro van Homeland. Carrie gebruikt jazz om rustig te worden in stressvolle situaties. De beelden en audio in het intro zijn vrij heftig, daarom probeerde Sean om met de muziek een stukje vrede en rust terug te brengen. In het intro hoor je Gil Scott Heron met 'The Revolution Will Not Be Televised'. Ironisch, gezien het gedicht nu juist gebruikt wordt als begintune bij een televisieserie.

De trompet klinkt ontzettend droevig, maar ook daar is volgens Sean zeer gedetailleerd over nagedacht: "The trumpet is like a wail, like a grieving. If you listen to the intro, the highest note happens over the shot at the 9/11 towers. In the intro there is a steady progression of terrible things that have happened, and that one is the worst. After that happens, the trumpet settles down."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer Homeland? Seizoen zeven staat begin februari alweer voor de deur!

Ster advertentie
Ster advertentie