3FM nieuws

De theme song van Gilmore Girls ging eigenlijk over iets héél anders

  1. Nieuwschevron right
  2. De theme song van Gilmore Girls ging eigenlijk over iets héél anders

Iedere Gilmore Girls-fan is bekend met de woorden "Where You Lead, I Will Follow". Sterker nog, iedere fan zingt de zin waarschijnlijk direct mee. Alle 153 afleveringen van de serie begonnen met deze inmiddels legendarische woorden. Nu er weer volop roddels zijn over de comeback van de serie, is het tijd om het verhaal achter de theme song uit te zoeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De serie over Lorelai en haar dochter Rory nam ons mee in hun levens. Na jaren lief en leed gedeeld te hebben met de twee was daar het verschrikkelijke nieuws: de serie stopte! Gelukkig mochten we vorig jaar nog een keertje genieten: voor één keer kwam de serie terug. Lorelai was een stukje ouder en Rory had nog steeds geen werk. En dan hebben we het nog niet eens over die enorme cliffhanger gehad. Please Gilmore Girls, come back!

Gezongen door moeder en dochter

Het nummer 'Where You Lead' wordt gezongen door Carole King en werd uitgebracht in 1971. Ver voordat de serie zelf überhaupt uit was. Het origineel gaat over de liefde tussen man en vrouw, waarbij de vrouw nogal ehh... afhankelijk is van de man. Carole was in eerste instantie he-le-maal niet blij met het nummer dat ze schreef. De tekst "Where You Lead, I Will Follow You", was een tikkeltje ouderwets, gezien het geschreven werd voor een man. Niet bepaald een feministisch hoogstandje.

Carole King voelde zich na een tijdje niet meer erg comfortabel om de track live ten gehore te brengen, dus dat deed ze een lange tijd ook niet meer. Pas toen ze de track met haar dochter besloot uit te brengen, speciaal voor Gilmore Girls, kreeg het nummer een hele nieuwe lading. Ineens ging het over de band tussen moeder en dochter, vriendinnen, zussen, oma's en tantes. En dát sluit dan weer perfect aan bij Gilmore Girls.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie