3FM nieuws

Het idee achter de geniale theme song van Unbreakable Kimmy Schmidt

  1. Nieuwschevron right
  2. Het idee achter de geniale theme song van Unbreakable Kimmy Schmidt

"Uuuuunbreakable. They're alive dammit! It's a miracle!" Ken jij deze ook van het begin tot het einde uit je hoofd? Waarschijnlijk wel, want als je 'm één keer hebt gehoord is er geen ontkomen meer aan. De theme song van de serie Unbreakable Kimmy Schmidt is supercatchy! Vandaag vertellen we jou alles over het nummer.

De comedy, bedacht door Netflix, gaat over Kimmy, die haar leven probeert op te pakken in New York nadat ze ontsnapt is uit een bizarre sekte. En dat is, gek genoeg, hilarisch! Niet zo gek dat er een lekkere upbeat theme song bij bedacht is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Parodie op de nieuwsuitzendingen

Het nummer is onder andere een parodie op de viral video's als 'Bed Intruder' en 'Songify The News' waarbij een ooggetuige een lied begint te zingen. Zo gaat het in de theme song ook. De ooggetuige begint een lekker potje te zingen en met een hoop effecten en autotune klinkt het nog ergens naar ook. De makers van de serie zochten contact met de makers van 'Songify The News', The Gregorys, omdat ze deze video's zo geniaal vonden. Zij maakten vervolgens ook de intro voor de serie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De makers schreven een hele tekst voor de persoon die de buurman speelt. Hij heeft alles zien gebeuren, maar zag het natuurlijk nooit aankomen. Van zijn nogal verbaasde reactie is een lekkere soundtrack gemaakt. Het monoloog van de buurman was eigenlijk nog veel langer en vol met superflauwe grappen, die de uiteindelijke versie niet gehaald hebben. Ze hielden 'm expres lekker kort en krachtig!

Sommigen geloven het echt

The Gregorys, de makers van de video, plaatsen de Unbreakable Kimmy Schmidt-song al vrij snel op hun eigen YouTube-account (waar ze meer dan 2 miljoen volgers hebben). Er zijn volgens hen nog altijd mensen die geloven dat de video's, waaronder dus ook die van Kimmy, écht gebeurd zijn. "Some people are very confused," zegt Michael Gregory tegen Vanity Fair. "We made sure to be very clear, not to try to trick anybody into thinking this was real. But people are so gullible and could totally believe it." #fakenews

Ster advertentie
Ster advertentie