3FM nieuws

The Crown is niet compleet zonder de theme song

  1. Nieuwschevron right
  2. The Crown is niet compleet zonder de theme song

Het is tijd om wat theme songs van je favoriete series uit te lichten, want daar is een heleboel over te vertellen. Deze week: de theme song van de prachtige serie The Crown. Check hier de feitjes waarvan je niet eens wist dat je ze wilde weten. De intro duurt oneindig lang, dus dan moet je er op z'n minst wel wat over kunnen zeggen, toch?

Netflix lanceerde in 2016 de historische serie The Crown, over het leven van de Britse Queen Elizabeth. De opening van serie bevat een filmisch orkest en in de beelden zie je hoe een kroon gemaakt wordt (of beter gezegd: groeit). De combinatie van de beelden met de muziek en de gedachte dat het allemaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, kan niets anders doen dan je kippenvel geven!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het werk van Hans Zimmer

Componist Hans Zimmer (bekend van onder andere Pirates of The Caribbean, Hannibal en Inception) maakte de theme song voor The Crown. Het intro doet denken aan dat van Game Of Thrones, ook al is dat een stuk rumoeriger om de show mee te beginnen. Hans Zimmer heeft dus heel wat op zijn papiertje staan. De muziek die je in de serie hoort is overigens niet gemaakt door de bekende componist, hij deed alleen de theme song.

De hele week samen

Voor de theme song tot stand kwam zaten makers Rupert Gregson-Willams, Peter Morgan en componist Hans Zimmer een week samen. Wat ze deden? Alleen maar discussiëren over hoe de soundtrack moest worden. Een enorm groot orkest was volgens hen uiteindelijk niet nodig. “We felt that pushing the grandeur too much, pushing the drama and emotion too far, would take us away from what these people, especially Elizabeth, felt. She deals with it with such calm. I didn’t need to be telling the audience what they should be feeling.”

Seizoen 2 van The Crown komt uit op 8 december, nog een paar weekjes wachten dus. Er komen weer 10 gloednieuwe spannende afleveringen op Netflix. In dit seizoen zijn de veertiger tot zestiger jaren van de koningin te zien en dat beloofd heel wat te worden, als we de trailer mogen geloven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zo'n enorme theme song mag ook wel voor zo'n bedrag

De track die je voor iedere aflevering hoort duurt best lang: 1 minuut en 8 seconden. Iedere keer opnieuw. Maar da's wat ons betreft geen enkel probleem, zo kom je namelijk lekker in de vibe van de serie. Een lange theme song waar veel werk in is gaan zitten mag trouwens ook wel, de serie kostte ruim 130 miljoen dollar om te maken. Een fatsoenlijke opening hoort en dan ook wel bij, toch?

Ster advertentie
Ster advertentie