3FM nieuws

De bijzondere inspiratie achter de theme song van Narcos

  1. Nieuwschevron right
  2. De bijzondere inspiratie achter de theme song van Narcos

Ook over de theme songs van je favoriete series is meer dan genoeg te vertellen. Daarom lees je deze week over de theme song van de populaire serie Narcos! Hieronder vind je een bak trivia waarmee geheid indruk kunt maken op je vrienden en collega's bij de watercooler.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lekker lang

Al vanaf de eerste aflevering van de serie over de beroemde drugsbaas, hoor je de track 'Tuyo' wanneer je wacht tot de aflevering begint. En da's bepaald geen straf. Want eerlijk is eerlijk, het hóórt er gewoon bij, zonder deze track is een avondje Narcos kijken niet compleet. Die skip intro-knop heb je hier niet nodig, tenzij je echt veel vaart zet achter je bingewatch-schema. De track duurt namelijk wel effe: ruim anderhalve minuut. Het nummer is speciaal voor de serie gecomponeerd.

Geïnspireerd door moeder Escobar

De theme song werd gemaakt door Rodrigo Amarante, die in de band Little Joy speelt. De Braziliaanse singer-songwriter raakte naar eigen zeggen geïnspireerd door Pablo Escobars moeder, een heel bijzondere keuze wanneer je kijkt naar het heftige en bizarre leven van de drugsbaas. Hij liet zijn fantasie de vrije loop en bedacht dat Pablo's moeder haar zoon waarschijnlijk grootbracht met dit soort muziek. Vandaar dat het zo lekker 'oud' klinkt. Daar is allemaal over nagedacht door Rodrigo! Nog een ander leuk feitje: Fabrizio Moretti is drummer van The Strokes, maar hij speelt dus ook in Little Joy!

Waar gaat 'ie over?

Als je alle seizoenen van Narcos bekeken hebt is de kans groot dat je het nummer uit je hoofd kent. Of je nu vloeiend Spaans spreekt of niet, meezingen lukt je na een tijdje wel. De theme song heet 'Tuyo', wat zoiets als 'Van Jou' betekent. Aan Billboard vertelt Rodrigo het volgende over de betekenis achter het nummer: "I wanted to deliver something romantic and deceivingly generous but if you listen to the lyrics you see that there's a narcissistic point of view. The show is about cocaine and gangsters, so I could easily write a song that's heavy and nervous and Latin. But how would that expand the story?" Check hier de Engelse vertaling van 'Tuyo'.

I am the fire that burns your skin
I am the water that kills your thirst
Of the castle, I am the tower
The sword that guards the treasure
You, the air that I breathe
And the light of the moon on the sea
The throat that I long to wet
But I'm afraid I'll drown in love
And which desires will you give me?
Just to look is treasure enough
It will be yours, it will be yours.

Er is zelfs een house-versie

De Braziliaanse producer Alok zag dat het nummer meer was dan alleen een soundtrack. Hij maakt er daarom maar gewoon een lekkere house-versie van. In 'Fuego' heeft hij de stem en melodie uit 'Tuyo' gebruikt en die omgetoverd tot een moderne track die je zelfs op ADE nog wel zou willen horen. Compleet met drop. Misschien is het wat voor de preparty bij je thuis deze week?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie