3FM Awards

Social media voorspellen winnaars 3FM Awards 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. Social media voorspellen winnaars 3FM Awards 2014

Welke artiesten en bands worden er na de ochtend van de 3FM Awards wakker met een kater én een schitterende award? Social media voorspellen alvast de winnaars.

Wie o wie loopt er donderdagavond 10 april de Gashouder uit met een 3FM Award? Je kunt wachten tot het verlossende woord, máár je kunt ook proberen de uitkomsten te voorspellen via social media. Zeker wel.

Social media: de glazen bol voor de 3FM Awards

Het blijkt dat publieksprijzen goed te voorspellen zijn aan de hand van social media data. Meestal kun je online stemmen, waarna de keuze wordt verspreid via platforms als Facebook en Twitter. Zo werkt de stemprocedure van de 3FM Awards ook. Wat blijkt is dat je uit deze online gegevens aardig kunt inschatten wie gaat winnen. Het werd eerder gedaan voor De Gouden Televizier Ring en The Voice Of Holland. Maar de 'case der cases' is toch wel: wie wint donderdagavond 10 april een 3FM Award? Online radar Coosto boog zich over het raadsel en deed vier voorspellingen.

Coosto voorspelt winnaars 3FM Awards 2014

Coosto heeft bij alle categorieën gekeken hoe gedurende het jaar (sinds de 3FM Awards in 2013) is gesproken over de genomineerde artiesten. Er is ook gekeken welke namen het meest werden genoemd op social media sinds de opening van de stembussen.

Voorspelling: Beste Zanger

Alain Clark, Bo Saris, Douwe Bob, Guus Meeuwis en Nielson zijn genomineerd in de categorie Beste Zanger. Wat uit de social media data blijkt, is dat er maar weinig gesproken is over Bo Saris en Alain Clark. De namen van Douwe Bob en Guus Meeuwis werden wél veelvoudig ingetypt. Maar, alles leuk en aardig, Nielson spant de kroon. Hij is veruit de meest besproken artiest op social media, in vergelijking tot de andere vier zangers dan.

Voorspelling: Beste Zangeres

Ilse DeLange, Caro Emerald, Jacqueline Govaert, Krystl en Miss Montreal zijn genomineerd in de categorie Beste Zangeres. Volgens de social media data wandelt Ilse DeLange óf MissMontreal de Gashouder uit met een 3FM Award. Door heel het jaar is er het meest (én meest positief) gesproken over de altijd spontane Ilse DeLange. Dit heeft ze ook te danken aan haar deelname als jurylid bij The Voice Of Holland en het Songfestival. Maar Miss Montreal wordt constanter besproken op social media. Dit komt mede omdat ze zelf erg actief is op Twitter.

Voorspelling: Beste Band

Kensington, Di-rect, Go Back To The Zoo, De Staat en Racoon zijn genomineerd in de categorie Beste Band. Racoon won in 2013 de award voor Beste Band en Kensington ging er toen vandoor met de 3FM Serious Talent Award. Dit jaar maken Racoon en Kensington opnieuw veel kans op een Award, want zij werden het afgelopen jaar het meest besproken op de socials.

Voorspelling: Beste Single

In de categorie Beste Single zijn genomineerd: ‘Waves’ van Mr. Probz, ‘This Is What It Feels Like’ van Armin van Buuren, ‘Take Your Time Girl’ van Niels Geusebroek, ‘Shoes Of Lightning' van Racoon en ‘Hoe’ van Nielson en Miss Montreal. De liedjes 'Hoe' en 'Waves' werden afgelopen jaar veruit het meest besproken. Maar Mr. Probz ligt toch aan kop, omdat hij er eerder vandoor ging met een Edison en Schaal van Rigter. Om die reden is hij vooral de laatste maand(en) online veel besproken.

Wat voorspel jij? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie