3FM nieuws

DI-RECT kondigt 3FM Awards aan na liveoptreden 'My Blood' in 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT kondigt 3FM Awards aan na liveoptreden 'My Blood' in 3FM Live Box

Rob & Wijnand en de Ochtendshow hadden vanochtend de Haagse band DI-RECT op bezoek in de studio. Hier mochten ze onder andere de datum en locatie van de 3FM Awards bekendmaken (waar de band ook zal optreden!), maar staan ze ook in de 3FM Live Box met hun nieuwste plaat 'My Blood'. In een openhartig interview vertelt zanger Marcel Veenendaal over het verhaal achter de track en lichten ze hun creatieve proces toe van hun nieuwe album Sphinx.

Gelukkig hoef je niet veel langer meer te wachten om van het nieuwe album te genieten. Op 8 maart zal deze uitkomen, met al grote hits zoals 'Through The Looking Glass', 'How My Heart Was Won', '90's Kid' en 'OMG It's Happening' (die beide 3FM Megahit werden). En natuurlijk komt 'My Blood' hier ook op te verschijnen.

'My Blood'

Het afgelopen jaar heeft DI-RECT het gigantisch druk gehad. Naast een (nog steeds lopende) tour met het Residentie Orkest en een hele rits Vrienden van Amstel Live heeft de band druk verder gewerkt aan hun nieuwste album. Voor het album Sphinx besluit DI-RECT een nieuwe album roll-out te gebruiken. In plaats van allemaal nummers te schrijven en op te sparen om tegelijk uit te brengen, wordt elke afgemaakte track direct uitgebracht. "Zo voelt de plaat fresh," deelt gitarist Bas. Verder zegt hij dat "op deze manier elk nummer evenveel aandacht krijgt. Door niet in een keer alle tien tracks neer te zetten, kunnen er geen tracks tussendoor glippen."

Zanger Marcel diept vervolgens de nieuwe track verder uit. In 'My Blood' wil hij stilstaan bij de veranderingen die je doormaakt als mens, vooral als je ziet waar je vandaan komt en waar je dan uiteindelijk bent geëindigd. De omgeving kan veranderen, en jouw leven kan er ook heel anders uitzien, maar het bloed wat door je aderen stroomt is nog steeds hetzelfde. Hierbij wil hij vooral een gedachte meegeven: "laten we in godsnaam openstaan voor verandering, dat gaat je leven verrijken". En Marcel voegt ook nog toe dat hij blij is met de nieuwe muziek, "het is altijd fijn om met een nieuwe tas muziek de festivals in te gaan".

Hieronder kun je het prachtige optreden van 'My Blood' terugkijken in de 3FM Live Box.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Awards

Als kers op de taart krijg jij nog een primeurtje: DI-RECT staat op 21 maart bij de 3FM Awards in PAARD Den Haag. Voor de band is dat lekker om de hoek, maar voor iedereen die naast DI-RECT concertkaartjes heeft gegrepen ook handig! Nu is je kans om je favoriete band live te zien. Naast DI-RECT staan The Indien, Douwe Bob en Roxy Dekker op het podium, en kunnen jouw favoriete artiesten wel eens in de prijzen vallen.

Wil je hier sowieso bijzijn?

Haal dan nu je tickets!

Ster advertentie
Ster advertentie