Nu op 3FM: -

15 herinneringen aan Harry Potter die iedere (stiekeme) fan herkent

Zaterdag 11 februari 2017 - 14:56 uur

Deze week werd in Utrecht een grote Harry Potter-expositie geopend. Omdat het alweer vijftien jaar geleden is dat het eerste Harry Potter-boek op de markt kwam, hier vijftien Harry Potter-herinneringen die iedere fan zal herkennen.

1. Laten we beginnen bij het begin: DAT MUZIEKJE!!! Tada-dada-da-dadaaa-daaaa… Dan komen de blazers en doe je hersenen de rest. Zie je jezelf al vliegen op een Nimbus 2000? (Voor de ultieme beleving van dit artikel raden we je aan dit muziekje op de achtergrond aan te laten staan.) 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. De boeken van J.K. Rowling waren in je jonge jaren aan je handen vastgegroeid. Zodra er een nieuw HP-boek uit was, moest. je. het. uitlezen. Terwijl je eigenlijk moest slapen. De wallen onder je ogen nam je de volgende dag dan maar voor lief.

3, Maar dan had je het boek uit. En moest je weer eeeeeuwen wachten op het volgende deel.

4. Je fantaseerde over op welke afdeling de Sorteerhoed jou in zou delen. Vast en zeker Griffoendor, want je was slim, vastberaden, je zou alles durven en ook jij had een enge, oude tante.

5. Als andere mensen het hadden over ‘Harry Snotter’ kon dat je heel erg boos maken. Dit was niet iets om grappen over te maken!!!

6. Als je ’s ochtends door de regen naar school moest fietsen, kwam er een vurige wens naar boven: wat nou als je zou kunnen Verschijnselen? 

 

7. Of… Wat als je een Sluipwegwijzer in je bezit had waarop je altijd de locatie van je ouders kon zien, zodat jij dingen kon doen die eigenlijk niet mochten. 

8. Net op het moment dat je dacht dat je je Dreuzel-leven toch maar weer eens moest op gaan pakken, kwam er een kleine knipoog van boven. Opeens lagen ze in de schappen: échte Smekkies In Alle Smaken. Snel naar de supermarkt dus, om die veel te dure doosjes jellybeans te halen die ook nog eens naar oorsmeer of snot smaakten. Voor hetzelfde geld kon je twee keer zoveel ‘gewone’ jellybeans in frambozen- en aardbeiensmaak kopen, maar hallooo, dat waren niet dé Smekkies In Alle Smaken!

9. Naast Smekkies In Alle Smaken kocht je ook Chocokikkers, met plaatjes van beroemde tovenaars en heksen. Beetje jammer alleen dat niemand die spaarde, want wat moest je nu doen met je dubbele plaatjes van Helga Huffelpuf?

10. Net zoals je Bram van der Vlugt de enige échte Sinterklaas vond, vond jij de Perkamentus uit de eerste twee films de enige échte Perkamentus. 

11. Als je keek naar andere films waar Alan Rickman in speelde, voelde het toch altijd een beetje alsof Snape acteur was geworden. 

12. In Harry Potter en de Vuurbeker deden de Beauxbatons uit Parijs hun intrede. Alle meisjes wilden hen zijn en alle jongens waren verliefd op ze. 

13.  En als we het toch over de Vuurbeker hebben… We weten allemaal dat The Hunger Games-triologie stiekem best een beetje afgekeken is van de Vuurbeker. Toch?

14. Toen je de boeken allemaal had gelezen en de films allemaal had gezien, was het je grootste wens om een echt Vergeteldrankje te kunnen drinken. Dan kon je weer helemaal opnieuw beginnen en wist je nog niet hoe het af ging lopen.

15. Samenvattend omvat dit filmpje jouw jeugd in 17 minuten:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees ook:

>> Ik chillde met Fred en George Wemel in Hagrids huisje

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen