Meer NPO
STER Advertentie

Making A Murderer, de serie waar iedereen over praat

Zondag 10 januari 2016 - 16:00 uur

Het ongelooflijke verhaal van Steven Avery is by far het meest besproken onderwerp bij de koffieautomaat de afgelopen weken. Ook bij 3FM. En maak je geen zorgen, dit verhaal bevat geen spoilers.

Miljoenen mensen wereldwijd zijn hooked aan het kijken naar het verbijsterende verhaal van een man die 18 jaar onschuldig in de cel zat en na twee jaar op vrije voeten opnieuw voor de rechter moest verschijnen. Nu als verdachte in een moordzaak.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tiendelige Netflix-serie is absoluut verslavende televisie, vind ook Michiel Veenstra. 

"Om te beginnen is het fantastisch gemaakt. Maar het is vooral het totale ongeloof over hoe een individu vermorzeld kan worden door het systeem, dat de serie zo fascinerend en verslavend maakt".

-Michiel Veenstra - Making A Murderer-fan

'Making A Murderer' is een wereldwijd fenomeen. En de reactie van iedereen die de serie kijkt, is steevast dezelfde

Social media fenomeen 

Op Facebook raken mensen niet uitgepraat over de serie, hele sites worden volgeschreven en op Twitter is #makingamurderer al tijden trending. De verontwaardigde tweets buitelen over elkaar.

Making a parody

En hoe jaw dropping de serie ook is, de eerste memes en parodieën zijn al verschenen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De serie is ook onder celebs een hit én inspireert muzikanten. The Arcs baseerde 'Lake Superior' op 'Making A Murderer'.

De opbrengsten van het nummer gaan naar The Innocence Project, een stichting die hulp biedt aan mensen die ten onrechte veroordeeld zijn. 

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM