3FM nieuws

De 3FM Top Megahit in statistieken: Coldplay pakt meeste noteringen en nog heel veel meer

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. De 3FM Top Megahit in statistieken: Coldplay pakt meeste noteringen en nog heel veel meer

Morgen is de laatste dag van de 3FM Top Megahit en wordt de top 10 bekend gemaakt! Binnen al die honderden liedjes zijn een hoop opvallende statistieken te vinden. Welke woorden komen het vaakst voor, en welke artiest heeft de meeste noteringen?

Meeste noteringen

Maar liefst tien keer is Chris Martin en zijn Coldplay te vinden in de 3FM Top Megahit. Het zijn de meeste noteringen voor één artiest in de lijst. Coldplay wordt op de voet gevolgd door de Red Hot Chili Peppers en Nothing But Thieves. En ook een aantal Nederlanders staan in de top tien in RONDÉ en Chef’Special.

Talen

Met kop en schouders steek de Engelse taal boven alles uit. Maar liefst 588 van de 620 liedjes zijn Engelstalig, maar ook onze Nederlandse taal is goed voor 28 liedjes! Slechts vier liedjes zijn niet Engels- of Nederlandstalig. Welke dat zijn, check je hieronder.

Titels

In de titels zijn een aantal woorden wel heel vaak terug te vinden. Zo lees je “love” niet alleen in de superballad van Tom Odell, maar ook in Beyonce’s ‘Crazy In Love’ of ‘Love Myself’ van RONDÉ! En wat dacht je “live” in ‘Spice Up Your Life’ van de Spice Girls en in ‘All My Life’ van Krezip!

Geografische verspreiding

Over de hele wereld zijn 3FM Megahits te vinden. Niet alleen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland staan bekend om hun 3FM Megahits. Wat dacht je van ‘SUPERMODEL’ van Italianen Maneskin of de heerlijke ‘(It Goes Like) Nanana’ van de Zuid-Koreaanse producer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie