Barend en Wijnand samen op 3FM

Dinsdag 17 juli 2012 - 11:30 uur

Barend en Wijnand gaan vanaf september als duo twee weekendprogramma's maken.

Barend van Deelen en Wijnand Speelman presenteren als duo vanaf 2 september iedere zondagavond van 18.00-20.00 uur voor de NCRV op 3FM.

Barend en Wijnand gaan naast hun zondagavondshow ook aan de slag in de freaknacht, elke vrijdag- op zaterdagnacht van 04:00 - 07:00 uur op 3FM en Nederland 3.

Barend en Wijnand op 3FM

Barend van Deelen en Wijnand Speelman zwaaien hiermee af van de 3FM Radio dj-opleiding en stromen door naar de dagprogrammering van de publieke popzender. Barend: “Op m'n twaalfde wilde ik graag de nieuwe spits van Ajax worden. 't is anders gelopen. Nu, 12 jaar later, ga ik bij de NCRV radio maken met mijn beste vriend Wijnand in het weekend op 3FM. Ook niet gek toch!?” Wijnand: “De afgelopen 3 jaar heb ik uitgekeken naar dit moment. Ik ben blij dat de NCRV ons deze prachtige gelegenheid geeft.”

Sander Guis richt zich op Radio 2

Barend en Wijnand volgen Sander Guis op zondagavond op. Sander, die nog tot 1 september op 3FM presenteert, gaat zich volledig richten op zijn programma’s op Radio 2 (Music Matters, zaterdag en zondag van 06.00-09.00 uur). Sander: "Het was niet eenvoudig om deze stap te nemen. Ik houd van 3FM en heb veel aan de zender te danken. Mijn werkzaamheden bij Radio 2 zijn de laatste tijd uitgebreid waardoor het werk op beide zenders moeilijk te combineren is. Bij de NCRV op 2 kan ik meer uren radio maken en dat is wat ik het liefste doe".

Gerard Ekdom stopt met 'Ekdom in de Nacht'

Op vrijdagnacht treden de twee DJ's in de voetsporen van Gerard Ekdom (AVRO). Gerard maakt vanaf 21 september voor de AVRO op Nederland 3 een TV-muziekprogramma en presenteert daarom op 1 september zijn laatste ‘Ekdom in de nacht’ op 3FM (vrijdagnacht 04.00-07.00 uur).

Barend en Wijnand in de nacht

Barend van Deelen en Wijnand Speelman maken vanaf die datum samen een nieuw programma op dit tijdstip, dat net zoals ‘Ekdom in de nacht’ naast op 3FM ook op Nederland 3 live te zien is. Gerard Ekdom blijft gewoon zijn andere 3FM programma’s presenteren: ‘Effe Ekdom’ (AVRO, maandag t/m donderdag 12-14 uur) en ‘Ekstra Weekend’ (NTR, samen met Michiel Veenstra, vrijdag 19-22 uur).

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen