Herman Brood 10 jaar dood. 3FM.nl blikt terug

Donderdag 7 juli 2011 - 18:00 uur

Herman Brood overleed op 11 juli 2001 door een sprong van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam. We blikken terug op zijn leven

De enige echte Rock & Roll junkie die Nederland rijk was, liet het leven op 11 juli 2001. Herman Brood vond het genoeg geweest en koos ervoor zijn leven te beëindigen door van het Hilton Hotel in Amsterdam af te springen.

Necrologie Herman Brood

Zijn leven was kleurrijk, kunstzinnig, muzikaal en vol spanning en dat is terug te horen in de necrologie die op de dag van zijn overlijden te horen was op 3FM: 

Maker: Arjan Snijders

Xandra Brood bij Giel

De sprong van Herman had grote gevolgen en dan vooral voor zijn gezin. Zijn vrouw Xandra sprak tien jaar na dato met Giel over de periode na zijn overlijden:

 

Kijk de documentaire Herman Brood - Uncut

Op YouTube is enorm veel materiaal te vinden over Herman Brood, waaruit blijkt dat het een meer dan bijzonder multitalent is geweest. Zoals ook deze docu:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herman Brood herinneringen

Er zijn duizenden verhalen te vertellen over deze belichaming van Rock & Roll in Nederland. Op de dag van zijn uitvaart in Paradiso, 16 juli 2001, vertelden luisteraars op 3FM hun Herman Brood verhaal.

Heb jij ooit iets met hem meegemaakt, laat je verhaal dan hier achter:

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen