3FM nieuws

Amy Winehouse-fans zijn niet te spreken over nieuwe film 'Back To Black'

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Amy Winehouse-fans zijn niet te spreken over nieuwe film 'Back To Black'

De trailer was al een tijdje uit, maar nu ook de eerste scenes uit de film publiek zijn weet het internet het zeker: ze zijn niet overtuigd. Op geheel eigen wijze spreken ze zich uit via (voornamelijk) TikTok, maar hoezo is iedereen zo ontevreden?

Originele stem

Wat de meeste mensen opvalt, is dat regisseur Sam Taylor-Johnson ervoor heeft gekozen om de stem van actrice Marisa Abela te gebruiken, in plaats van die van Amy Winehouse. Bij films als Bohemian Rhapsody is dit bijvoorbeeld wel gedaan: acteur Rami Malek kon zo de unieke stem van Freddie Mercury overnemen.

Met een stem als die van Amy Winehouse, die ook enorm uniek blijft, valt elke andere stem buiten de boot. Zeker de scene die laatst los is geteased riep veel onenigheid op bij het internet. Het algemene probleem is dat niemand Amy Winehouse in de film lijkt te herkennen. De kritiek komt voornamelijk vanuit fans die haar niet persoonlijk hebben gekend. De mensen die dichtbij haar stonden hebben zich (nog) niet uitgelaten over de trailer en film.

Hieronder zijn de voornaamste problemen over de film samengevat:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie