3FM Serious Request

Zet stip op 'David Attenborough'-kunstwerk en draag bij aan 3FM Serious Request

foto: Dennie Boxem
  1. Nieuwschevron right
  2. Zet stip op 'David Attenborough'-kunstwerk en draag bij aan 3FM Serious Request

Voor 3FM Serious Request 2021 worden er al volop acties aangemeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds. Alle bijdragen en donaties worden uiteindelijk ingezet om de regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen. Iedere week lichten we een van deze acties uit, met deze week kunstenaar Dennie Boxem die twee schilderijen openstelt voor het publiek om tegen donatie een groene stip op te mogen zetten.

David Attenborough Rewilds the World

Kunstenaar en klimaatactivist Dennie Boxem maakt al jaren schilderijen en andere kunstwerken in het thema van klimaatverandering. Speciaal voor 3FM Serious Request 2021 mogen nu tegen donatie mensen een groene stip zetten zetten (fysiek of digitaal) op een van de twee schilderijen: 'David Attenborough Rewilds the World' of 'Greta Thunberg Rewilds The World'.

foto: Dennie Boxem

David Attenborough Rewilds the World

"Met het participatieve kunstwerk wil ik laten zien dat elke stip nodig is geweest om het schilderij groen te krijgen; en zo is het in het echt ook. Élke individuele bijdrage telt om de klimaatcrisis tegen te gaan. Zo schept het kunstwerk vertrouwen en daadkracht, omdat het visueel maakt hoeveel neuzen dezelfde kant op staan, en hoeveel mensen al actie ondernemen.", aldus Dennie.

Benieuwd naar de actie van Dennie Boxem? Check 'm hier.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie