Naar homepage
3FM Serious Request

Dionne Slagter gamet in het Glazen Huis

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dionne Slagter gamet in het Glazen Huis

Het is Sanders Gamenight en daar heeft hij niemand minder dan YouTuber Dionne Slagter, oftewel OnneDi, voor uitgenodigd. De YouTuber gamet haar hele leven al en bespreekt haar game-kanaal, games van vroeger en veilt een Mario Kart Racebaan.

"Vanaf een jaar of zes gamede ik. Het begon allemaal met een Super Nintendo, daar speelde ik Duck Hunt op. Daarnaast heb ik veel Mario Party, Mario Kart en Pokemon gespeeld."

Dionne is twee weken geleden een eigen gamekanaal begonnen. "Daarvoor zat ik op Twitch, maar omdat mijn publiek toch veel op Youtube is opende ik daar een kanaal. Daar speel ik veel Animal Crossing en Sims 4."

Mario Kart Racebaan geveild

Een bekende serie op haar kanaal is Leuk Of Meuk, waar ze games en gadgets testte. "Dat is echt een tijd geleden, maar ik heb daar nog een Mario Kart baan van, die heb ik nooit heeft gebruikt." De Mario Kart baan staat al jaren bij haar thuis, te wachten op het juiste moment om geopend te worden. "En dat is Serious Request."

De Mario Kart Racebaan is een ouderwetse racebaan, maar in de stijl van de bekende game. Sander opent de veiling met tweehonderd euro, uiteindelijk wordt de baan geveild voor 250 euro.

Dionne zwaait enthousiast naar de zoom. "Hoi Lydia! Officieel heet ik ook Lydia, in mijn paspoort. We zijn dus een soort naamgenoot."

Sander vergelijkt de 3FM Zoom met het streamen van games. "We zitten nu natuurlijk in een lockdown, dus het moet zo. Maar jij zal dit wel herkennen van het streamen. Op zo'n dichtbije manier met mensen communiceren."

Dionne: "Ja zeker, soms bel ik eens met mijn kijkers en dan vind ik het heel leuk om het gezicht erbij te zien. Dat is bijzonder."

Het Glazen Huis is terug!

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Doneer

Kom In Actie

Vraag een plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie