3FM Serious Request

Filemon bespreekt zijn neus en leest files voor in het Glazen Huis

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Filemon bespreekt zijn neus en leest files voor in het Glazen Huis

Presentator Filemon ken je waarschijnlijk van Spuiten en Slikken, Try Before You Die, of De Wereld Van Filemon. Voor zijn programma's is hij meerdere keren in de Amazone geweest, "een heel bijzondere, onwaarschijnlijke plek." In het Glazen Huis leest hij files op om geld op te halen.

Filemon en Frank bespreken hun neuzen, ze vinden ze allebei aan de grote kant. Filemon: "Zelfs met een mondkapje herkennen mensen me. Dat komt denk ik door mijn grote neus." Frank is verbaasd: "Jij een grote neus? Ik heb pas een grote neus,. Maar jij hebt wel grote neusgaten."

Filemon bekend: "Ik heb wel eens gedacht om iets aan mijn neus te doen, plastische chirurgie, maar uiteindelijk dacht ik het is kenmerkend dus moet ik het maar houden. Ik ruik wel heel goed, ik weet niet of dat met elkaar te maken heeft."

Amazonegeur in het Glazen Huis

De dj's informeren naar de geur in het Glazen Huis. Filemon: "Het ruikt best planterig, beetje zoals de Amazone. Ik ben daar wel een paar keer voor programma's geweest."

Zijn bezoekjes maakten veel indruk. "Het is onwaarschijnlijk, in Nederland ken je dit niet want hier is alleen aangeplant bos. Daar staan duizenden jaren oude bomen, dat is heel bijzonder. Ik was soms ook bij de stammen, die hebben middeltjes om je nog bijzonderder te laten voelen," lacht hij. "Met een pijpje krijg je iets ingeblazen. Dan zie je dat bos zo op je afkomen, het is heel stil, maar je hoort ook heel veel geluiden."

Files voorlezen

Frank heeft nog een verzoekje voor Filemon. "Is het niet leuk als jij de file's gaat voorlezen, voor geld? Dan kunnen luisteraars doneren als ze willen dat Filemon de file's voorleest."

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie