3FM Serious Request

De leukste 3FM Serious Request acties die jij ook kunt doen

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. De leukste 3FM Serious Request acties die jij ook kunt doen

Over een maand start 3FM Serious Request. Barend, Sophie en Rob worden opgesloten in het Glazen Huis om geld op te halen voor Het Vergeten Kind. Door heel het land komen mensen in actie. Mocht je nog nog geen idee hebben wat jij zelf kunt doen of welke actie jij wil steunen, check hier een aantal acties.

Doe een loop of -fietstocht

Trek je hardloopschoenen maar aan of pak je fiets. Of je nu gaat wandelen, rennen of skeeleren, het maakt niets uit. Zet een mooi doel, maak een actie aan en laat je sponsoren.

Bijvoorbeeld Djoey die in de brandende zon de marathon van Athene gaat rennen. Het mag natuurlijk ook wat dichter bij huis zoals de collega's van adviesbureau TwynstraGudde die 24 gaan fietsen op het balkon, waarop ze uitzicht hebben op het Glazen Huis. Samen in een groep bewegen is niet alleen gezellig, je kan ook veel geld ophalen voor Het Vergeten Kind zoals de leerlingen van De Klimboom uit Amersfoort die elke dag een rondje gaan lopen voor 3FM Serious Request. Een ander mooi doel komt van Jason Bhugwandass die 100.000 stappen in 24 uur gaat lopen. Een stap voor elk Vergeten Kind in Nederland

foto: 24-uurs fietsactie

Bak koekjes

Liefde gaat door de maag, zo luidt het spreekwoord; en zoals de meeste uitspraken van grootmoeder heeft ook deze wijsheid een kern van waarheid. Waan je als echte keukenprinses, bak iets lekkers en verkoop het voor 3FM Serious Request. Zoals Anna Yilmaz, oud-winnares van Heel Holland met het verkopen van schuimkransjes. Of de actie van Chantal die brownies gaat uitdelen in groepswoningen voor kinderen met een beperking.

Geef een performance of doe een dansje

Uit je eigen comfortzone stappen is altijd een goed idee. Dat kan door het organiseren van een drag-benefietshow zoals Mizz Ella Grace of het verzorgen van een playbackshow op je oude middelbare school zoals 3FM-dj Timur!

Alle gabbers verzamelen! Senna en de gabbers gaan namelijk 12 uur hakken voor Het Vergeten Kind.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wees creatief!

Deze is voor alle crea-bea's. De regenachtige dagen komen er weer aan. Het viel Puck alleen op dat de paraplu’s die de mensen hebben vaak nogal saai zijn. Daarom versiert ze saaie paraplu’s om tot iets vrolijks. Nicole borduurt knuffels voor Het Vergeten Kind. Via haar Kom In Actie-pagina is ze gaan verkopen. Of doe mee met een workshop Dikke Dames schilderen.

Ga aan de slag!

Op 3fm.nl/kominactie kan je nog veel meer acties vinden ter inspiratie. Dus hup, steun Het Vergeten Kind en kom in actie!

Het Glazen Huis is terug!

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Doneer

Kom In Actie

Ster advertentie
Ster advertentie