3FM Serious Request

De tussenstand op dag 5 van 3FM Serious Request: €1.140.290,-

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De tussenstand op dag 5 van 3FM Serious Request: €1.140.290,-

We zitten op dag 5 van 3FM Serious Request en de teller staat op €1.140.290,-. Wát een bedrag! En we gaan nog door tot kerstavond, dus blijf die platen aanvragen en blijf doneren om zoveel mogelijk kinderen in Nederland een lichtpuntje te kunnen geven.

Margot Ende-van den Broek, directeur Het Vergeten Kind: “Met dit prachtige bedrag kunnen we met Het Vergeten Kind al zoveel meer verschil maken. Vandaag werd ik geraakt door het moment dat Sophie in gesprek was met Mikaela. Zij is op haar tiende uit huis geplaatst na het overlijden van haar vader. Haar moeder kon de zorg voor haar niet meer aan, iets waar Mikaela zichzelf de schuld van gaf. Door deel te nemen aan de activiteiten van Het Vergeten Kind leerde ze praten over haar problemen. Het verhaal van Mikaela geeft aan hoe belangrijk het is dat kinderen gezien worden en veilig kunnen opgroeien. We gaan door tot kerstavond om zoveel mogelijk kinderen in Nederland een lichtpuntje te kunnen geven.”

Doneer

Vraag een plaat aan

Kom in actie

Het Vergeten Kind

Dit jaar zamelt 3FM Serious Request geld in voor Het Vergeten Kind. Er verkeren in Nederland namelijk 100.000 kinderen in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie