3FM Serious Request

Jochem van Gelder wil Praatjesmakers terug op televisie brengen

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Jochem van Gelder wil Praatjesmakers terug op televisie brengen

Presentator Jochem van Gelder, bekend van Willem Wever en Praatjesmakers, stond vanochtend bij de brievenbus van het Glazen Huis in Amersfoort tijdens 3FM Serious Request en sprak daar een bijzondere wens uit voor 2023: "De tijd is er meer dan rijp voor en kinderen verdienen een stem, dus de ambitie is om Praatjesmakers terug op de buis te krijgen!"

Jochem van Gelder was de eerste connectie met de media voor 3FM-dj Rob Janssen. Ze woonden namelijk op slechts drie minuten loopafstand van elkaar in het Gelderse dorp Beneden-Leeuwen. Rob vertelt: "Vroeger liep dé Jochem van Gelder gewoon bij ons in de supermarkt. Willem Wever, die is gewoon hier. Die camper van Willem Wever reed wel eens door het dorp."

Kleine Rob in Willem Wever

Sterker nog: Rob is als kind zelfs een keer mee gereden met die Willem Wever-bus, om een vraag te stellen aan Greenpeace. "Dat was een vraag waar jij al jaren mee rondliep", grapt Jochem. Niet dus: "Dat was helemaal niet mijn vraag!" verklapt Rob.

Jochem kende kleine Rob uit het dorp, en had hem achter de hand gehouden: "Ik zei gewoon: als we nog een vraag hebben en we hebben er geen kind bij - dat gebeurde wel eens - dan weet ik nog wel iemand."

Kijk hier het fragment terug:

Komt Praatjesmakers terug?

Voor 2023 heeft Jochem een paar doelen opgesteld. Naast de programma's die hij voor Omroep Gelderland maakt, wil hij een van de meest iconische televisieprogramma's weer terug op de buis krijgen.

"Volgend jaar word ik al zestig, en ik heb voor mezelf als stip op de horizon gezet dat ik voor mijn zestigste een programma terug wil hebben waar we in 2023 behoefte aan hebben.”

Hij gaat verder: "We letten op en beoordelen elkaar, en ik denk dat de reflectie en het relativeringsvermogen van kinderen meer dan ooit op zijn plek zou zijn. De tijd is er meer dan rijp voor en kinderen verdienen een stem, dus de ambitie is om Praatjesmakers terug op de buis te krijgen!"

In de nieuwe versie van Praatjesmakers wil Jochem voornamelijk de nadruk leggen op de actualiteiten. Hij is nog steeds benieuwd wat kinderen zelf in hun eigen wereld meemaken, maar ook benieuwd naar hoe zij naar het nieuws uit de grote mensenwereld kijken.

Kijk hier het fragment terug:

Het perfecte plaatje

Naast presentator is Jochem ook een hobbyfotograaf: “Mijn doel is eigenlijk om iedere dag een mooie foto te schieten.”

Daarom heeft hij voor de veiling een portretfotosessie aangeboden voor ouders die hun kinderen graag op de foto willen zetten. Het mooiste portret wordt daarna uitvergroot en afgedrukt, zodat je hem thuis op kan hangen.

Bied hier mee op een portret door Jochem

Kijk hier het fragment terug:

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie