3FM Serious Request

De opbrengst van 3FM Serious Request 2021: €2.000.183,-

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De opbrengst van 3FM Serious Request 2021: €2.000.183,-

Wow, wat een gigantisch bedrag om 3FM Serious Request 2021 mee af te sluiten! In de afgelopen week sloten 3FM-dj's Sander, Frank, Jorien en Rob zich op in het Glazen Huis en werd er massaal in heel Nederland gedoneerd, acties opgezet en platen aangevraagd. Dit bedrag is opgehaald voor het Wereld Natuur Fonds, zij komen in actie voor de ernstig bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze regenwouden vormen het groene schild dat de aarde gezond houdt en beschermt tegen klimaatverandering. Zonder deze bossen zal de aarde verder opwarmen en zullen extreme weersomstandigheden steeds vaker plaatsvinden. Ook in Nederland.

BEDANKT!

3FM en het WWF willen jou bedanken, voor je inzet, de acties die je hebt opgezet of gesteund, de platen die je hebt aangevraagd en natuurlijk voor het geld dat je hebt gedoneerd. Met deze prachtige opbrengst kan het Wereld Natuur Fonds aan de slag om te strijden voor onze aarde. Dank jullie wel!

Wat gaat Wereld Natuur Fonds doen met dit bedrag?

Het WWF zet zich in Zuid-Amerika in tegen de ontbossing die daar op grote schaal plaatsvindt. Ze richten zich hierbij op twee hoofdzaken:

  • Herstellen: samen met landeigenaren worden geschikte plekken geselecteerd om bos te herstellen. Dit kan gaan om erg droge stukken land of om stroken die andere stukken bos weer met elkaar verbinden. In speciale kwekerijen worden zaden uit het regenwoud opgekweekt tot kleine boompjes. Na het verwijderen van onkruid, worden deze boompjes geplant en de eerste tijd verzorgd om ze een goede kans te geven. Dan wordt het nieuwe bos grotendeels met rust gelaten. Na een jaar herken je de droge vlaktes niet meer terug!
  • Beschermen: het regenwoud dat er nog is, willen we beschermen. Het WWF zorgt voor goede middelen voor brandweermannen en vrouwen en praten met lokale bewoners, zij helpen ook bij het opsporen van verboden ontbossing. Dat doen ze bijvoorbeeld met drones.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie