3FM Serious Request

André Kuipers te gast in het Glazen Huis: "We kunnen niet overstappen naar een ander ruimteschip."

foto: Buller-ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. André Kuipers te gast in het Glazen Huis: "We kunnen niet overstappen naar een ander ruimteschip."

André Kuipers vertelt in het Glazen Huis dat hij na zijn eerste ruimtevlucht gelijk WWF ambassadeur is geworden. Van bovenaf zag hij pas echt hoe klein en fragiel onze wereld eigenlijk is.

De wereld van boven af

André Kuipers weet als geen ander hoe de wereld er van een afstandje uit ziet. En dat is veel fragieler, kleiner en kwetsbaarder dan je in eerste instantie zou denken. Hij vertelde aan 3FM-dj's Frank en Sander dat van uit de ruimte goed te zien is hoeveel rookpluimen er, door de ontbossing, boven de Amazone hangen. Ook zijn er een duidelijk kale graadstructuren te zien tussen de groene waas. Dit zijn de ontboste gebieden die gebruikt worden voor veeteelt.

WWF ambassadeur bij terugkomst

André was na zijn eerste ruimtevlucht geschrokken. Is dit alles? Vroeg hij zich af toen hij op de planeet neer keek. Hij drukt iedereen op het hart dat de aarde ons ruimteschip is en dat we niet zomaar kunnen overstappen naar een ander ruimteschip. Hij wilde zich bij terugkomst inzetten om de aarde te beschermen en werd ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

Zijn ecologische voetafdruk

André heeft destijds ook gelijk een ecologische voetafdruk gemaakt van zijn eigen uitstoot. Doordat hij veel moet vliegen voor zijn werk dacht hij ver boven het gemiddelde te scoren. Maar omdat hij geen vlees eet leek dit zijn uitstoot zo te balanceren dat zijn voetdruk gemiddeld bleek te zijn. "Geen vlees eten helpt echt."

Chef André

André blijkt van alle markten thuis want hij had nog wat meegenomen voor de dj's; vegetarische nasi met bloemkool rijst. Dit hebben ze vervolgens lekker met z'n allen gegeten.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie