3FM Serious Request

De mooiste 3FM Serious Request acties op een rijtje

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. De mooiste 3FM Serious Request acties op een rijtje

Samen met jou halen we zo veel mogelijk geld op voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen. Door heel het land komen mensen in actie. Wij hebben een paar prachtige acties voor jou op een rijtje gezet.

Een jaar lang in je korte broek

De negen jaar oude Eva loopt al sinds de zomer in een korte broek en daar gaat ze de hele winter mee door! Je kunt haar koude benen natuurlijk financieel steunen met een donatie op haar actie pagina.

Of, eh, heeft ze het eigenlijk wel koud?

Cash voor trash

In Soest zamelde een groep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geld in om de troep in de natuur op te ruimen. Voor al het geld dat binnenkomt beloven zij kilo's rotzooi te prikken.

Hier zie je één van de eerste opruimacties van de groep:

Een mondharmonica spelende rat

Een wat? Ja een rat! De Mr Blik speelt echt op een mini mondharmonica en dat doet hij niet voor gratis. Keiharde euro's zijn er nodig! En dat opgehaalde geld is natuurlijk voor 3FM Serious Request.

Mr Blik deelde een speciaal bericht met ons:

Après-skiën met Immer Hansi

Al ver voordat de 3FM-dj's het Glazen Huis ingingen, kwamen mensen in actie voor 3FM Serious Request. Zo ook Immer Hansi. Voor een donatie kon je met hem après-skiën!

Hoe dat er aan toe ging, zie je hier:

Altijd al in een dierentuin willen werken?

Voor iedereen die vroeger ZOOP keek kan er een droom uitkomen! Dierenpark Amersfoort verloot voor 3FM Serious Request een dagje meelopen. Hoe dat eruit ziet zie je hier:

Feestkleding ruilen

De winkels zijn dicht, dus een nieuwe kerstoutfit zit er niet in. Mis! Deze groep vrouwen startte een kledingruilactie en wisselde kerst-outfits met elkaar. Dat is niet alleen duurzaam maar bespaard ook een hoop geld én dat bespaarde geld kon natuurlijk naar 3FM Serious Request!

Zingen voor het klimaat

Dichtbij het Glazen Huis zingt het theaterkoor VoiceBox voor het klimaat. Ze hebben ook bloemenkransen te koop, en in de video hieronder kun je zien wat ze nog meer deden om geld op te halen:

Studenten Triathlon

Bij de TUe haalden ze ook een smak geld op! Deze groep studenten bouwt normaal aan het huis van de toekomst, maar nu werkte ze zich in het zweet voor het regenwoud.

Timo op naar Amersfoort

Samen met zijn vrienden heeft Timo 55 kilometer gefietst naar Amersfoort. Naast dat Timo en zijn vrienden gesponsord werden voor hun sportieve daad, hebben zij ook een bingo georganiseerd om nog meer geld op te halen voor 3FM Serious Request 2021.

Merengue schuimpjes

Bij Anna's Smaakatelier kun je merengue schuimpjes kopen die je kunt hangen in de kerstboom of lekker kunt snoepen. De gehele opbrengst van deze schuimpjes gaan naar 3FM Serious Request 2021. Anna weet hoe de regenwouden er van dichtbij uitzien. Ze kreeg vroeger jungletraining toen ze nog bij de marine zat en zou het zonde vinden als alles zou verdwijnen.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie