3FM Serious Request

Vergeten Kind B'shina langs bij het Glazen Huis

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Vergeten Kind B'shina langs bij het Glazen Huis

B'shina is 12 jaar oud en is gek op dansen, zingen en honden. Maar B'shina is ook één van de 100.000 vergeten kinderen waar 3FM Serious Request zich voor inzet. Ze groeide namelijk op in een onveilige thuissituatie en is uiteindelijk uit huis geplaatst. Ondertussen woont ze al 5 jaar in een gezinshuis, een huis waarin kinderen worden opgevangen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Vrijdagmiddag ging ze bij Barend langs het Glazen Huis.

"Mijn moeder wilde me beschermen voor de buitenwereld"

Eerder dit jaar ging Barend al langs bij B'shina voor een reportage. Daarin vertelde ze dat toen B'shina's ouders gingen scheiden zij nog maar een baby was. Hierna ging het bergafwaarts met haar moeder. Ze wilde B'shina beschermen door haar dichtbij zich te houden. Hierdoor ging B'shina uiteindelijk 1,5 jaar niet naar school, waardoor ze een leerachterstand opliep: "Ze wilde me beschermen voor de buitenwereld. Ze bedoelde het goed, maar het was toch niet zo handig." Ook was er in deze periode niet altijd geld om te kunnen eten. B'shina heeft zich in deze periode erg eenzaam gevoeld, waardoor ze nachten wakker lag. Daarom betekende de Heppie dagen van Stichting het Vergeten Kind extra veel voor haar.

Vandaag kwam ze langs om haar verhaal nog een keer te doen en extra goed te benadrukken hoe belangrijk deze editie van 3FM Serious Request voor haar is. Verder nam ze ook nog een dikke cheque van €3943,90 met zich mee die zij samen met klas heeft ingezameld voor Stichting het Vergeten Kind.

Kijk hier het fragment terug.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie