3FM Serious Request

Jeugdzorg-ervaringsdeskundige Carlijn speelt haar liedje met MEAU bij het Glazen Huis

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeugdzorg-ervaringsdeskundige Carlijn speelt haar liedje met MEAU bij het Glazen Huis

Dat muziek je kan helpen als het niet goed met je gaat, weet Carlijn (20) maar al te goed. Vorige week kon je Carlijn zien in een 3FM Serious Request Special op NPO 3 over stichting Het Vergeten Kind, waarin Carlijn en MEAU samen een liedje opnemen in de beroemde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Vandaag speelden ze het liedje live bij het Glazen Huis.

Ervaringsdeskundige Carlijn

Carlijn is ervaringsdeskundige bij Het Vergeten Kind: “Ik heb ervaring met mentale problemen, jeugdzorg en de GGZ. Afgelopen jaar heb ik de campagne ‘Stop gesloten jeugdzorg’ van Het Vergeten Kind gedraaid, en nu werk ik bij Het Vergeten Kind.”

Video niet beschikbaar

Gevangenis

Zelf heeft ze in een jeugdzorginstelling gezeten die gehuisd was in een voormalige gevangenis. Toen Carlijn in die instelling zat, hield muziek haar op de been: “Ook toen ik opgesloten zat in die cel, ja, je stem heb je altijd bij je. Ik ben altijd blijven zingen, en daar heb ik heel veel kracht uit gehaald. Ik schrijf veel liedjes om dingen die ik heb meegemaakt te verwerken. Muziek is gewoon mijn leven.”

Voor 3FM Serious Request 2022 werd Carlijn gekoppeld aan singer-songwriter MEAU om samen een liedje te schrijven, dat ze in de kerststal naast het Glazen Huis ten gehore brengen. Kijk het gesprek en het optreden hierboven terug.

Lockerroom Talk

In de Lockerroom Talk Het Vergeten Kind-editie vertelt Carlijn uitgebreid over haar ervaringen met jeugdzorg en hoe stichting Het Vergeten Kind hét lichtpunt in haar leven werd.

Bekijk het fragment hieronder 👇

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Serious Request Special: Het Vergeten Kind

De complete special over Het Vergeten Kind, waarin je ziet hoe Carlijn en MEAU hun liedje schrijven, en nog meer verhalen hoort van de kinderen en jongeren die Het Vergeten Kind helpt, kun je hier terugkijken:

Video niet beschikbaar

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie