Naar homepage
3FM Serious Request

Reportage: Cynthia (24) is vrijwilliger bij het Rode Kruis in Zambia

  1. Nieuwschevron right
  2. Reportage: Cynthia (24) is vrijwilliger bij het Rode Kruis in Zambia

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Cynthia is één van de mensen die de verspreiding van corona tegengaat. Cynthia is 24 jaar en vrijwilliger voor het Rode Kruis in Zambia.

Zambia

Cynthia's werk is erg belangrijk in Zambia, omdat er veel mensen in armoede leven en niet goed weten wat corona is en wat ze eraan kunnen doen. "In Zambia is het heel anders dan in westerse landen, mensen hebben vaak geen toegang tot schoon water," vertelt Cynthia. Ze is daarom blij dat ze met haar werk mensen kan helpen. "Ik deel zeep en mondkapjes uit en ik leg uit hoe je het best je handen kan wassen," vertelt Cynthia. "Zo kunnen zij en hun families veilig blijven." Toch is ze voorzichtig in haar werk, omdat ze zich zorgen maakt over haar eigen familie. Haar vader heeft namelijk vier jaar geleden een beroerte gehad. "Elke keer dat ik naar buiten ga let ik op mijn veiligheid, want als ik weer thuiskom wil ik ook voor hem kunnen zorgen," vertelt Cynthia.

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren. Je kan natuurlijk ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie