3FM Serious Request

Reportage: Alejandra (42) is hoofd van een corona-afdeling in Honduras

  1. Nieuwschevron right
  2. Reportage: Alejandra (42) is hoofd van een corona-afdeling in Honduras

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Alejandra is één van die hulpverleners. Alejandra is 42 jaar en arts en hoofd van de corona-afdeling van een ziekenhuis in Tegucigalpa.

Te weinig middelen

Toen de corona-pandemie uitbrak, konden de ziekenhuizen in de omgeving de zorg niet aan. Het ziekenhuis waar Alejandra werkt moest halsoverkop worden ingericht om coronapatiënten op te vangen. De eerste nacht dat die afdeling open was, overleden meteen de eerste twee patiënten. "De dienstdoende arts belde me om 02:00 uur en zei: "Dit is verschikkelijk", herinnert Alejandra zich. "En ik zei: "Ik weet het, het is net als oorlog". Het werd met de dag alleen maar zwaarder en zwaarder." De situatie in Honduras is zo schrijnend, omdat er niet genoeg middelen zijn om iedereen te helpen. "De middelen zijn zo beperkt dat we keuzes moeten maken," vertelt Alejandra. "Wie is de betere kandidaat?" De mensen met de meeste overlevingskans worden als eerste geholpen. Dat zwakkere patiënten daardoor niet altijd geholpen kunnen worden, vindt Alejandra heel zwaar.

Video niet beschikbaar

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren. Je kan natuurlijk ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie