3FM nieuws

Nationale Actiedag Giro555 voor Beiroet: dit doet 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Nationale Actiedag Giro555 voor Beiroet: dit doet 3FM

De Nederlandse Publieke Omroep staat vandaag in het teken van de nationale actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Vandaag vraagt Giro555 steun voor de hulpverlening aan de Libanese bevolking. 3FM doet mee aan deze actiedag.

Wat is er aan de hand in beiroet?

Een grote explosie heeft dinsdag 4 augustus een groot deel van de stad verwoest. Er zijn veel gebouwen met de grond gelijk gemaakt en 171 mensen zijn om het leven gekomen. Verder zijn meer dan 5000 inwoners van de stad gewond. De Libanese hoofdstad heeft hulp nodig, want de situatie in het land verslechterde ook voor de explosie al. Hier lees je meer over de situatie in Beiroet en waarmee Giro 555 gaat helpen.

Doneren kan hier.

Wat doet 3fm?

3FM besteedt vandaag de hele dag aandacht aan de situatie en Beiroet en de inzamelingsactie van Giro555. 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Eva Koreman en Frank van der Lende zullen tijdens hun shows bellen met experts die je meer kunnen vertellen over de situatie. 3FM-dj Luc Sarneel doet van 07:00 tot 13:00 uur verslag van het belteam van Giro 555, dat klaar zit om donaties op te nemen. Om 23:00 wordt het eindbedrag van de Actiedag Giro555 bekendgemaakt.

Dit wordt met het geld gedaan

Luc vroeg aan de voorzitter van deze actie, Garance Reus-Deelder, waarom het geld nodig is en waar het precies naartoe gaat. "In een klap zijn honderdduizenden mensen alles kwijtgeraakt. Zij gaan er niet bovenop komen zonder onze hulp."

We hebben een beller

Wanneer je belt naar 0800 1112 krijg je iemand aan de telefoon van het call center, Menno bijvoorbeeld, Luc stelde hem een paar vragen over hoe zo'n telefoontje in zijn werking gaat.

Tussenstand

Luc heeft de eerste tussenstand en dat is €5.716.868,-.

Olaf koens

Frank en Eva bellen met Midden-Oostencorrespondent Olaf Koens over de situatie in Beiroet en wat deze ramp betekent voor het land.

Ster advertentie
Ster advertentie