3FM nieuws

Het is vandaag de Internationale Dag voor de Beperking van Natuurrampen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het is vandaag de Internationale Dag voor de Beperking van Natuurrampen

Het is vandaag de Internationale Dag voor de Beperking van Natuurrampen. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het voorkomen van natuurrampen als gevolg van menselijk handelen. Ook tijdens 3FM Serious Request: Lifeline is 'Bescherming tegen natuurgeweld' één van de drie goede doelen waarvoor geld wordt ingezameld.

Een natuurramp raakt iedereen, maar in het bijzonder de mensen met minder welvaart. Zij leven vaak in onveilige huizen of op gevaarlijke plekken en krijgen keer op keer de volle laag. Natuurrampen raken arme mensen niet alleen harder, maar het maakt hen ook nóg armer.

In samenwerking met het Rode Kruis maken wij ons hard voor het beschermen tegen natuurgeweld dat ontstaat door menselijk handelen. Onder andere door de uitstoot van giftige afvalstoffen en het opwekken van kernenergie verandert het klimaat. En dat zorgt er weer voor dat er steeds meer mensen te maken krijgen met zware natuurrampen zoals extreme hittegolven, overstromingen en orkanen. Door geld in te zamelen kunnen we huizen en plekken beschermen tegen dit soort natuurrampen door bijvoorbeeld dijken aan te leggen.

KOM IN ACTIE

Met 3FM Serious Request: Lifeline komen we in actie om deze mensen te helpen. We kunnen natuurgeweld niet stoppen, maar de gevolgen ervan wél beperken. Kom in actie en red levens.

Ster advertentie
Ster advertentie