3FM nieuws

Zo zorgt Taylor Swift ervoor dat haar muziek niet kan lekken

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo zorgt Taylor Swift ervoor dat haar muziek niet kan lekken

Het lukt grote artiesten (gelukkig) nog vaak om hun albums uit te brengen zonder dat er van tevoren iets uitlekt. Best wel een prestatie, aangezien er van tevoren vaak ook al videoclips worden opgenomen. Hoe zorg je ervoor dat die cast en crew tijdens de shoot geen informatie lekken over je nieuwe meesterwerkje?

Muziek monopolie

Nou, Taylor Swift heeft daar dus een slim trucje voor bedacht. In de behind-the-scenes-video van haar nummer 'End Game' laat ze zien dat het nummer helemaal niet wordt afgespeeld tijdens de opnames. Zij is de enige die echt 'End Game' kan horen via oordopjes, zodat ze wel goed mee kan playbacken. De rest moet 't gewoon zonder doen.

Dansen op niks

En de dansers dan? Je hebt toch wel iets van een gelijkwaardig ritme nodig om met z'n allen te doen alsof je op hetzelfde liedje aan het dansen bent? Dat ritme krijgen ze ook via oordopjes, maar dan op de saaist mogelijke manier: piepjes. Regelmatige piepjes, in de vorm van een click track. Hieronder check je hoe dat klinkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taylor is in ieder geval zwaar onder de indruk van haar dansers: "They've been pretending to dance to music when there's none playing! I can only praise them, it's incredibly hard work!" Het is ze wel gelukt, want in de uiteindelijke video ziet 't eruit alsof iedereen gewoon keurig netjes een gezamenlijk dansje doet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie