3FM nieuws

3FM-dj's vertellen over hun favoriete track uit de Festival Top 999: 'een fantastisch festival-anthem!'

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj's vertellen over hun favoriete track uit de Festival Top 999: 'een fantastisch festival-anthem!'

De Festival Top 999 is helaas alweer bijna ten einde dus geniet nog even van de beste festival-anthems. Onze 3FM-dj's hebben de hele week de beste tracks gedraaid, maar wat vonden zij zelf eigenlijk de beste uit de lijst?

Vera Siemons - 'Robyn met Dancing On My Own'

"Robyn met 'Dancing On My Own' is als je het mij vraagt dé festival-anthem want het heeft alles. Het heeft ontlading, het heeft emotie, het heeft de sing-along. Zij staat op het podium en laat het festival helemaal stil vallen. De hele tent brult alles mee. Terwijl je naar links en rechts kijkt en je jezelf toch stiekem betrapt op een klein traantje in je ooghoek. All the feels: een fantastische festival-anthem."

Rob Janssen - Fontaines D.C. met 'Boys In The Better Land'

"Voor de Festival Top 999 heb ik zéker gestemd op Fontaines D.C. met 'Boys In The Better Land'. Een enorme gitaarplaat, ik hou er van! Ook ex-Trapper Van De Week en braken de tent af op Lowlands!"

Jorien Renkema - De Staat met 'Witch Doctor'

"Mijn ultieme festival track is 'Witch Doctor' van De Staat. Als díe voorbij komt op welk festival dan ook, binnen- of buitenland, dan weet je dat het gewoon gekkenhuis wordt. Die circle pit midden in het publiek, Torre Florim in het midden en op Rock Werchter ging er zelfs een rolstoel door die circle pit. Dus Witch Doctor is absoluut mijn nummer één van de Festival Top 999."

Herman Hofman - Foals met 'In Degrees'

"Mijn favoriet van de Festival Top 999 is Foals met 'In Degrees'. Lekker dansbaar en ze hebben Down The Rabbit Hole gesloopt! Dus wat mij betreft: mijn torenhoge favoriet!"

Eva Koreman - Peggy Gou met 'Starry Night'

"Mijn absolute stem voor de 3FM Festival Top 999 gaat naar Peggy Gou met 'Starry Night'. Ik heb er deze zomer al op gedanst op Milkshake, DGTL en op Best Kept Secret!"

Frank van der Lende - Anderson .Paak met 'Am I Wrong'

"Muziekvrienden opgelet: mijn lievelingsplaatje voor de Festival Top 999 is van Anderson .Paak met 'Am I Wrong'. En is Anderson wrong? Alles behalve, want hij zingt, hij swingt, hij drumt ook nog, hij kan alles. Als je het aan mij vraagt de nieuwe Prince van onze generatie. Dat is mijn keuze, en daar moet u het mee doen."

Olivier Bakker - The 1975 met 'The Sound'

"'The Sound' van The 1975, wordt altijd gespeeld op het eind van de set en op dat moment zegt 'ie dan ook: "I want everyone to fucking jump!". Ook op Pinkpop, het was erg regenachtig maar op dat moment maakt het allemaal niet uit. In poncho of niet: iedereen springt en dat is zo leuk! Er is altijd energie als mensen springen dus te gek!"

Sagid Carter - Tame Impala met 'Borderline'

"Als je mij een beetje kent weet je dat ik een énorme Tame Impala fan ben, dus mijn ultieme festival track is ook een Tame Impala track. Ik zou eentje kunnen kiezen van hun laatste album Currents maar ik ga toch voor 'Borderline'. Echt een van mijn favoriete tracks om te draaien op 3FM. Toen ik ze het live zag doen op Lowlands, toen had ik toch wel écht even een kippenvelmomentje. Ik kon eigenlijk niet geloven dat ik ze vlak voor me zag staan én mijn favoriete track van het moment zag doen."

Ster advertentie
Ster advertentie