Artiest

Foals

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Foals
Jack Bevan en Yannis Philippakis zitten eerder al in een obscure cult-rockband, maar samen met drie anderen zijn zij tegenwoordig Foals. De indierockband uit Cambridge, Engeland brengt in 2008 hun debuutplaat uit, die in 2010 een opvolger krijgt in de vorm van Total Life Forever.

Jack Bevan en Yannis Philippakis zitten in een obscure cult-rockband, Walter Gervers en Jimmy Smith zitten samen in een kleine band uit Oxford, gitarist Jimmy Smith en toetsenist Edwin Congreave spelen op eigen houtje muziek. Zij ontmoeten zanger/gitarist Andrew Mears die de indierockband Foals opricht. Andrew is te horen op de eerste release van Foals, 'Try This On Your Piano/Look At My Furrows Of Worry', maar verlaat de band kort daarna om zich op de band Youthmovies te richten. 

Antidotes

De overgebleven bandleden gaan gewoon door met Foals en brengen in 2008 het debuutalbum Antidotes uit. Zelf zeggen ze hun inspiratie uit marihuana, minimal techno en Arthur Russel te hebben gehaald. Het album is in het Verenigd Koninkrijk een commercieel succes, maar in de rest van Europa wil het nog niet zo lukken.

Total Life Forever

Vanaf augustus 2009 sluit de band zich op in een studio in Stockholm om aan de volgende plaat te werken. In eerste instantie werken ze aan een funky plaat, maar het resultaat blijkt meer rock te bevatten dan de bedoeling was. Total Life Forever komt uit in mei 2010 en hiermee speelt de band zich meer in de kijker. Zo staan ze op Lowlands 2010 en gaat de release van de single 'Miami' vlak daarna niet voorbij aan de radiostations.

Holy Fire

Het album Holy Fire komt uit in februari 2013 en blijkt hun meest succesvolle album tot dusver. In 2014 speelt Foals op het nieuwe festival Down The Rabbit Hole.

Tracks van Foals