3FM nieuws

Intieme liveshows voor het goede doel zijn het helemaal in 2020

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Intieme liveshows voor het goede doel zijn het helemaal in 2020

Is dit een trend? Laten we het hopen, want dit is tof voor fans en ook nog eens goed voor de wereld! Coldplay, Foals en The 1975 hebben alledrie een goed doel uitgekozen waar ze voor optreden.

Coldplay

Voor hun laatste album Everyday Life pakt Coldplay het erg kleinschalig aan: ze speelden de plaat integraal tijdens een Youtube-livestream en spelen daarna eigenlijk maar vijf eigen shows live. Eentje in Londen, de rest in Los Angeles. En dat zijn dan geen grote stadiums waar 60.000 man in past, maar zalen van maximaal 5000 mensen. Da's toch een stuk kleiner dan hoe je ze voor het laatst in Nederland kon zien...

Maandagavond speelde Coldplay een show die in het teken stond van het gevangeniswezen in Amerika. Andere artiesten en sprekers waren ook onderdeel van de avond. Coldplay zelf speelde nummers van Everyday Life, maar ook een zeldzaam oudje: 'Sparks' van het album Parachutes!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foals

Foals en The 1975 nemen dit idee over en zetten het ook nog eens in om er goede doelen mee te steunen. Foals kiest voor een show in Shepherd's Bush Empire (capaciteit: 2000) voor Warchild. Alle opbrengsten van de avond gaan daarnaartoe.

The 1975

Frontman Matty Healy van The 1975 pakt het nog wat grootser aan: hij is van plan om akoestische shows te gaan spelen om geld op te halen voor goede doelen in Australië, dat de afgelopen maanden zwaar getroffen is door bosbranden. "I'm going to try and play all the acoustic kind of songs. It might just be me and one of the guys, or something like that."

De shows staan nog niet gepland, maar hij is van plan om de eerste te gaan doen in Sydney. De band treedt eind januari op in Australië voor een festival.

Ster advertentie
Ster advertentie