Artiest

Tame Impala

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Tame Impala
Psychedelische rock werd niet alleen in de jaren zeventig gemaakt: de Australische band Tame Impala maakt deze ouderwetse muziek, maar steekt het in een jasje van nu. In 2010 komt het eerste album, Innerspeaker, uit.

Tame Impala wordt opgericht in 2007 en bestaat uit Kevin Parker (zang), Dominic Simper (gitaar) en Jay Watson (keybord en zang). Later worden ook Cam Avery (bas) en Julien Barbagallo (drums) aan de groep toegevoegd. Kevin en Dominic kennen elkaar al vanaf hun dertiende, als ze elkaar ontmoetten bij muziekles op school. Al snel gaat het duo eigen muziek maken en ontstaat de psychedelische rocksound die zo herkenbaar is voor de band. De naam Tame Impala is overigens een verwijzing naar de impala, een antilope die in het Nederlands rooibok wordt genoemd.

Eerste releases

Het eerste succes van Tame Impala komt rond 2008. Met een internationale platendeal bij Modular Recordings op zak brengen de heren een titelloze EP uit, gevolgd door de single 'Sundown Syndrome/Remember Me' enkele maanden later.

Innerspeaker

In 2010 heeft het viertal genoeg liedjes geschreven om een compleet album te maken. Deze debuutplaat draagt de titel Innerspeaker en brengt de eerste single 'Solitude Is Bliss' voort. Andere singles op het album zijn onder meer 'Lucidity' en 'Why Won't You Make Up Your Mind'. De heren duiken de tourbus in met het nieuwe materiaal en mogen onder meer met MGMT mee op tournee.

Lonerism

Het tweede studioalbum Lonerism van Tama Impala volgt in oktober 2012. Op de plaat staan onder meer de tracks 'Apocalypse Dreams' en 'Elephant'. Het succes van de groep houdt aan, want in 2013 staan ze op onder meer Lowlands, Rock Werchter en Sziget.

Let It Happen

In juli 2015 komt het derde studioalbum Currents uit. De eerste single van de plaat 'Let It Go' komt in maart 2015 uit, singles als 'Cause I'm A Man' en 'The Less I Know The Better' volgen in de maanden daarop. Tame Impala staat datzelfde jaar op Lowlands.