3FM nieuws

Album Eminem hielp Ed Sheeran om van stotteren af te komen

foto: Persfoto Ed Sheeran
  1. Nieuwschevron right
  2. Album Eminem hielp Ed Sheeran om van stotteren af te komen

Ed Sheeran is afgelopen maand veel in het nieuws geweest door de release van zijn nieuwe en bijzondere album en een rechtszaak die hij heeft gewonnen. Wat je misschien niet weet van de Britse singer-songwriter, is dat hij als kind erg last heeft gehad van stotteren.

Verdoving vergeten

Als kind had Ed Sheeran een wijnvlek op zijn gezicht. Toen deze werd verwijderd, zijn de artsen hem vergeten de verdoven (au!) en na de operatie begon hij ineens met stotteren. De zanger zocht hard naar een oplossing en ging langs vele logopedisten, maar niks werkte. Totdat hij in aanraking kwam met de muziek van Eminem.

Mee rappen met Eminem

In het radioprogramma The Howard Stern Show vertelt Ed Sheeran over zijn bijzondere band met het album The Marshall Mathers LP van Eminem. Toen Ed 9 jaar oud was kreeg hij van zijn oom het album van de Amerikaanse rapper cadeau. Volgens zijn oom zou Eminem een hele grote artiest worden. Daarom leerde de Britse zanger alle nummers uit zijn hoofd en rapte hij ieder woord mee. Volgens Ed was dit voor hem dé oplossing tegen het stotteren en heeft The Marshall Mathers LP zijn stotteren genezen.

Samenwerkingen

Uiteindelijk hebben Ed Sheeran en Eminem zelfs een goede band met elkaar opgebouwd. Ze kennen elkaar al 6 jaar en hebben samen 3 nummers gemaakt. Op 'Remember The Name' hoor je Ed zelf ook rappen. Andere nummers die uit deze samenwerking zijn gerold zijn 'River' en 'Those Kinda Nights'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere artiesten met dezelfde spraakstoornis

Ed is niet de enige zanger die last heeft gehad van stotteren. Andere artiesten die ervaring hebben met deze spraakstoornis zijn onder andere Noel Gallagher, Kylie Minogue, Typhoon en Kendrick Lamar. Bij voormalig Oasis-lid Noel Gallagher kostte het hem 4 jaar spraaktherapie om van zijn stotter af te komen. Voor Kylie Minogue was haar passie ook meteen de oplossing; het zingen was namelijk een goede oefening en zorgde ervoor dat ze de spraakstoornis overwon. Volgens Nederlandse rapper Typhoon helpt bij hem, net zoals bij Ed, het rappen tegen zijn stotteren. Bij Amerikaanse rapper Kendrick Lamar verdween zijn spraakstoornis sinds hij is begonnen met muziek uitbrengen.

Ster advertentie
Ster advertentie