3FM Megahit

Ed Sheeran pakt 3FM Megahit met nieuwe single 'Eyes Closed'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran pakt 3FM Megahit met nieuwe single 'Eyes Closed'

Hij is pas nét uit en scoort nu al de 3FM Megahit. Met de release van zijn gloednieuwe track 'Eyes Closed', geeft Ed Sheeran een voorproefje van zijn nieuwe album - (Subtract) en dat ruikt naar meer. Het album komt pas op 5 mei uit, maar dankzij 'Eyes Closed' wordt het wachten een stuk leuker. Gelukkig hoor je 'm deze week extra vaak bij 3FM.

'Eyes Closed'

Begin deze maand kondigde Ed Sheeran de komst van zijn nieuwe album - (Subtract) aan, en de singer-songwriter is al een tijdje op TikTok aan het teasen naar 'Eyes Closed'. Zo deelde hij korte video's waarop hij de track op de piano en op de gitaar speelde, waardoor fans vervolgens wild werden in de comments.

Het nummer gaat over hoe pijnlijk het is om iemand te verliezen en dat alles je aan diegene doet denken. Dat omschrijft Ed in een van zijn Instagram posts, en voegt daaraan toe dat hij hiermee doelt op zijn beste vriend Jamal die vorig jaar is overleden. Muziek is als therapie voor de zanger en het helpt hem om te helen. Het verdriet rondom Jamal's overlijden heeft Ed geïnspireerd en daar is 'Eyes Closed' uitgekomen.

Nieuwsgierig geworden naar het nummer? Beluister 'm hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

- (Subtract)

De nieuwe muziek van Ed Sheeran heeft een bijzondere betekenis voor de singer-songwriter. Hij heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft naar eigen zeggen zijn nieuwe plaat daarop gebaseerd. In een Instagram post van zo'n 3 weken terug, deelde Ed het verhaal rondom - (Subtract). Hij vertelde dat zijn vrouw een tumor had terwijl ze nog zwanger was en daardoor niet behandeld kon worden tot na de geboorte van hun baby. Daarnaast overleed dus zijn beste vriend en speelde er een rechtszaak waarin de 32-jarige zanger werd beschuldigd van plagiaat.

Deze heftige gebeurtenissen hebben veel invloed op Ed gehad en hij besloot dat er op zijn nieuwe album plek voor deze emoties moest zijn. Nummers die hij al had geschreven voor - (Subtract) werden vervangen door nieuwe muziek waarin hij zich liet inspireren door zijn diepste gevoelens. Met zijn nieuwe plaat wil de zanger open zijn over deze nieuwe fase in zijn leven en 3FM Megahit 'Eyes Closed' is hiervan het eerste nummer dat hij met de rest van de wereld deelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie