3FM nieuws

Bevrijdingsfestival in Utrecht gaat tóch wel door

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Bevrijdingsfestival in Utrecht gaat tóch wel door

In verschillende steden worden er jaarlijks op 5 mei Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Ook Utrecht is ieder jaar van de partij, maar vanwege financiële problemen kon het hier niet doorgaan in 2023. Maar ze krijgen hulp, en maakt bekend dat het Bevrijdingsfestival tóch door kan gaan.

Steun

Het Bevrijdingsfestival Utrecht gaf aan dat onder andere de nasleep van de coronacrisis, materiaaltekorten en stijgende inflatie de oorzaak zijn van hun geldproblemen. De toegang tot Bevrijdingsfestivals is daarnaast gratis en kan de gemaakte kosten dus niet compenseren. Nadat de organisatie bekend maakte dat ze het financiële risico niet konden nemen, hebben de provincie en de gemeente allebei 50.000 euro beschikbaar gesteld. Helaas was dat volgens het Bevrijdingsfestival Utrecht niet genoeg om de kosten te dekken. Maar dankzij garantstelling van het K.F Hein Fonds en bierbrouwer Grolsch durft de organisatie zich er toch aan te wagen.

Ambassadeurs van de Vrijheid

Vorige week is bekend gemaakt dat Froukje, MEAU en Tabitha als Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei door Nederland zullen vliegen. Één van deze drie zangeressen is dan ook in Utrecht te bewonderen. Wie dat is, zal nog moeten blijken. Het festival maakt binnenkort de line-up bekend.

3FM x 5 mei

Zoals ook andere jaren, is 3FM er wederom bij op 5 mei om verslag te doen van de Bevrijdingsfestivals en mee te vliegen met de Ambassadeurs.

Ster advertentie
Ster advertentie