3FM nieuws

Dit kun jij verwachten van Foals vanavond in AFAS Live

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit kun jij verwachten van Foals vanavond in AFAS Live

Na twee jaar uitstel, kan vanavond eindelijk het concert van Foals plaatsvinden! Wie wel eens eerder bij een concert van de band is geweest, bijvoorbeeld op Down The Rabbit Hole of Paradiso in 2019, weet dat de heren met hun onmiskenbare en dansbare indierock ieder publiek aan het dansen krijgt. Met flink wat nieuwe muziek in het repertoire, staat Foals vanavond in een stijf uitverkochte AFAS Live in Amsterdam. Ben jij erbij? Check hier wat je allemaal kunt verwachten van de show.

De tour - die eigenlijk gepland stond voor 2019 - stond in het teken van de toen net uitgekomen albums Everything Not Saved Will Be Lost - Part 1 en Part 2. Inmiddels zijn we weer twee jaar verder en heeft Foals in de tussentijd niet stilgezeten en is er alweer nieuwe muziek gemaakt. De huidige tour staat inmiddels in het teken van Life Is Yours, het album dat deze zomer uitkomt.

Life Is Yours

Vanaf 2008 bestormt Foals de internationale hitlijsten, en weet met een repertoire waar je u tegen zegt op indrukwekkende wijze relevant te blijven tot op de dag van vandaag. Denk maar eens aan favoriete als 'Spanish Sahara', 'Hummer', 'My Number', 'Wake Me Up', 'Mountain At My Gates' maar ook het recent uitgekomen nummer '2am'. Waarmee ze ook direct de 3FM Megahit scoorden en onderdeel is van het nieuwe album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Setlist

De band is al vanaf 20 april on the road, en als we de setlists van eerdere shows van dezelfde tour mogen geloven worden zowel fans van het eerste als de wat latere uurtjes bediend. De show wordt geopend met de in 2021 uitgekomen knaller en ex-3FM Megahit 'Wake Me Up', en lijkt daarmee direct de toon te zetten voor de rest van de avond. Oud werk wisselt zich af met nieuw werk. En voor wie al een tijdje niet naar concerten is geweest: niet weglopen na het laatste nummer, er komt namelijk nog een toegift van maar liefst drie nummers!

Ga trouwens niet precies tijdens het nummer 'What Went Down' even naar de wc, tijdens dit nummer duikt de frontman - zoals we van hem gewend zijn - het publiek namelijk in!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Egyptian Blue in het voorprogramma

De vroege vogels worden vanavond ook getrakteerd op een muzikaal feestje. Het viertal Egyptian Blue uit Brighton is namelijk de support act van Foals. Wat je daarvan kan verwachten is een mix van postpunk en psychedelica vol met knallende gitaarrifs en energieke melodieën. Een perfecte opwarmer!

Voor wie er vanavond bij is: heel veel plezier!

Ster advertentie
Ster advertentie