3FM nieuws

Welke act moet er naar Pinkpop 2023?

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke act moet er naar Pinkpop 2023?

Pinkpop 2022 is afgelopen, dus het is tijd om vooruit te kijken naar de line-up van 2023. Wie moet er op de Pinkpop-poster van volgend jaar? Deze vijf vriendengroepen delen hun wensen.

Lewis Capaldi, ABBA, Ed Sheeran, Dua Lipa en Micheal Jackson?!

Inge (27 jaar), Ties (34 jaar), Nigel (34 jaar) en Nikkie (33 jaar) hebben een heel lang wensenlijstje. "Lewis Capaldi is mijn grote held. Zijn stem is zo mooi en hij heeft echt hele goede teksten. Heb je die wel eens bestudeerd?" vraagt Inge. Oei, krijgt je ook nog huiswerk mee na het stellen van een vraag.

Maar Michael Jackson, hoe willen ze dat aanpakken? Ties heeft wel ideeën: "We laten hem reïncarneren naar hier. Met zo'n hologram, net als bij Tupac. Dat zouden wij echt leuk vinden."

Inge, Ties, Nigel en Nikkie zijn twee bevriende stellen en samen naar Pinkpop

Arctic Monkeys en hoe-heet-hij-ook-al-weer

Ian (26 jaar) en Sarah (19 jaar) beantwoorden deze vraag maar al te graag. Ian is heel duidelijk: "Ik wil Arctic Monkeys. Die stem van Alex Turner is echt niet normaal."

Sarah is iets minder scherp. "Wie was het nou? Die DJ. Marshmello? Purple Disco Machine? Iets met de 'M'" Na een minuut denken: "Oh, wacht. Post Malone bedoel ik" zegt Sarah. Staat natuurlijk echt bekend om zijn dj-kwaliteiten.

Maar waarom dan? Sarah: "Post Malone is zo lekker zichzelf. Staat half lam op het podium. Dat staat mij wel aan." Nu begrijp ik het.

Verklapt Sarah hier dat Post Malone stiekem een DJ-act heeft?

Jezelf schminken voor KISS

Bert (57 jaar), Frank (57 jaar) en Frank (51 jaar) zijn duidelijk in hun lijstje. Bert wil dat Zucchero komt. Voor de jonge mensen die dit lezen, dat is een zeer grote Italiaanse zanger. Dan beviel Måneskin dus erg goed.

Frank wil heel graag dat KISS komt: "Als zij komen, dan schmink ik mijzelf ook." Zijn naamgenoot is het hiermee eens: "KISS of Pink, zij is hier nog maar één keer geweest op een kleine stage. Maar zij hoort gewoon op het hoofdpodium."

Frank: "Wij zijn zelf geen fan van Pink. Maar artiesten die langer meegaan dan een jaar horen hier alleen maar thuis. "

Weer Placebo graag

Yvette (40 jaar) en Daniëlle (42 jaar) raken niet uitgerateld. Placebo, Biffy Clyro, Kensington, Bastille... De lijst gaat maar verder.

Danielle: "Zara Larsson is leuk, maar wij willen graag eigenlijk iets meer rock zien. Dat vinden wij leuker. " Over Placebo zegt ze: "Placebo volg ik al sinds 1996. Ik ben heel vaak naar concerten geweest en heb ze al vaak gezien op Pinkpop. Die band is echt mijn jeugd."

Rock, rock, rock en nog meer rock voor Yvette en Daniëlle

Gorillaz voor haar, rock voor hem

Sofia (20 jaar) en Logan (18 jaar) zijn broer en zus. Sofia: "Ik ben een groot fan van The Gorillaz. Die moeten echt komen en Billie Eilish natuurlijk." Logan vult haar gelijk aan: "Dat wil ik ook!"

Sofia: "Billie is gewoon fantastisch. Het is makkelijker om haar hier te zien, dan waar wij oorspronkelijk vandaan komen." Logan is daarnaast blij als er een flink blik met rockbands wordt geopend. Black Sabbath bijvoorbeeld.

Billie, als je dit leest. Kom!

Ster advertentie
Ster advertentie