3FM nieuws

MEROL over alle ophef rondom 'Hou Je Bek En Bef Me'

  1. Nieuwschevron right
  2. MEROL over alle ophef rondom 'Hou Je Bek En Bef Me'

Hou je bek en bef me... Het wordt in heel Nederland en inmiddels ook Vlaanderen massaal meegezongen. Van studentenverenigingen tot schoolpleinen. De een vindt het fantastisch en de ander ronduit belachelijk. MEROL vindt het vooral fijn om liedjes uit te brengen. Zijn ze daarnaast ook nog taboedoorbrekend? Dan is dat alleen maar mooi meegenomen!

Het nummer is een tegengeluid aan alle tracks en videoclips waarin vrouwen vooral dienend aan de man zijn. Niks bitches hier en daar, hou jij maar eens je bek en bef me! Een anonieme one night stand waarbij hij eerst graag een beetje wil kletsen, maar zij denkt: ''ik wil er gewoon bovenop''.

Interview bij 3FM

Vanochtend sprak 3FM-dj Frank van der Lende MEROL in de ochtendshow, waar ze te horen kreeg dat ze deze hele maand 3FM Talent is. "Mijn hemel," begint Frank. "Wat een weken heb jij gehad!" Iets wat MEROL alleen maar kan beamen. "Het is allemaal alleen maar heel erg leuk!" Het jaar begon met een notering in de 3FM Live List, een nieuwe track waar enorm veel om te doen is, ze verkoopt show na show uit en heeft inmiddels toch ook maar een management in handen genomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw management

Dat management deelt ze met De Jeugd Van Tegenwoordig. "Ik merkte op een gegeven moment dat ik het niet meer alleen kon. En dat het goed is om te kijken naar je houdbaarheidsdatum. Dat je lang mee kan en dat je geen gimmick bent. Dat vragen mensen namelijk altijd. Dus dat is iets waar zij heel streng op zijn en moeten we er ook echt uitslaan." Maar wat betekent dat voor de eigenwijsheid en kronkels uit MEROL's hoofd?

"Ja, maar daar laten ze me ook wel vrij in. En omdat ik het ook een jaar alleen heb gedaan weet ik ook wel echt wat ik wil en heb ik juist gemerkt dat die autonomie zo goed is. Ik ga me nu echt niet opeens dingen wijs laten maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ophef rondom 'Hou Je Bek En Bef Me'

Maar goed ook! Want 'Hou Je Bek En Bef Me' is wat preuts Nederland soms gewoon even nodig heeft. Haar ouders vonden het best spannend toen de track uitkwam. "Die willen natuurlijk het beste voor me en die zijn heel trots, maar als ik dan zo'n liedje uitbreng houden ze hun hart wel even vast. Maar ze zijn het inmiddels ook wel gewend haha." Ook op schoolpleinen wordt het inmiddels massaal meegezongen en is er best wat kritiek.

"Nee dat is juist top. De jonge kids die horen het echt niet, die kijken daar niet van op. Maar als je wat ouder bent dan vraag je misschien wat het is en dan legt iemand je dat hopelijk uit."

Wat MEROL zelf vindt van alle ophef rondom het thema en dat YouTube er zelfs een leeftijdsgrens op wilde gooien: "Het idee is gewoon dat ik een liedje wil schrijven over wat me bezighoudt, maar als dat vervolgens ook nog taboedoorbrekend kan zijn... Ja, mooi meegenomen. Het is niet bedoeld als educatief nummer, maar als mensen dat label erop willen plakken... Prima!"

Deze hele maand hoor en zie je extra veel van 3FM Talent MEROL op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie