Naar homepage
3FM nieuws

MEROL is #10 in de 3FM Live List 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. MEROL is #10 in de 3FM Live List 2019

Lekker met de meiden… Je kwam er het afgelopen half jaar niet onderuit. En kerst, die vier je natuurlijk met de fam. MEROL is dé nieuwe internet- en muzieksensatie en gooit een zaal binnen een paar minuten volledig overhoop. Daarmee heeft ze een plekje veroverd op de 3FM Live List van 2019.

De geboorte van MEROL

Creatieve duizendpoot? Dat kun je wel zeggen... Merel studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, speelde in musicals en acteerde in theatervoorstellingen voordat ze in 2018 haar nieuwe alterego MEROL creëerde. Een singer-songwriter die met haar scherpe teksten en inhakers op de millennial-levensstijl deze hele groep volledig voor zich heeft weten te winnen.

Haar doorbraak kwam met de muzikale en online viral 'Lekker Met De Meiden'. Ben je tussen de 15 en 35? Dan heb je die zin in de afgelopen zes maanden er hoogstwaarschijnlijk regelmatig uitgespuwd. Je kon op Lowlands geen camping of wc-blok binnenwandelen zonder het uit een telefoon of kleine box te horen schallen.

Maar dat was pas het begin... Eind 2018 pakte ze ook nog de grootste kersthit van het jaar met 'Kerst Met De Fam'. Het was één van de meest aangevraagde tracks van 3FM Serious Request: Lifeline.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live

Hartstikke leuk die liedjes over worteltaart, borderline en ongemakkelijke kerstvieringen, maar hoe is het live? Dat mocht MEROL onder andere op het Song van het Jaar Festival van 3voor12 laten zien. En dat deed ze. Volledig gekleed in kerstoutfit (ter promotie van haar destijds nieuwste single), achtergronddanseressen die snoep het publiek in gooide en een windmachine zorgde ze voor één groot feest.

Een garantie die je graag wil hebben als je naar een optreden gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MEROL in 2019

Komend jaar ga je MEROL waarschijnlijk nog genoeg horen en vooral zien. Op dit moment staan er drie shows in Paradiso op het programma in alledrie de zalen. Over een snel stijgende lijn gesproken! En de eerste festivalshows (Paaspop, Tweetakt Festival) komen ook langzaam binnen. MEROL is in ieder geval nog lang niet klaar!

Ster advertentie
Ster advertentie