3FM nieuws

Rechtszaak afgewezen van man die als baby op de Nirvana albumcover staat

foto: Nirvana
  1. Nieuwschevron right
  2. Rechtszaak afgewezen van man die als baby op de Nirvana albumcover staat

De zaak die vanaf het moment van aankondigen heel wat stof doet opwaaien: de baby van de iconische Nevermind-albumcover van Nirvana klaagt de band aan wegens seksuele uitbuiting en kinderpornografie. 30 jaar naar dato. Een opmerkelijke aanklacht, die dan ook vandaag is afgewezen door de rechtbank van California.

Nirvana-baby

De aanklacht maakt op voormalig bandlid Dave Grohl niet veel indruk: "Deze man heeft dertig jaar kunnen profiteren van zijn roem als, zoals hij het zelf noemt, 'Nirvana-baby'."

De aanklacht wordt als opmerkelijk opgevat gezien het feit dat Spencer, de man in kwestie, de cover zelf op zijn borst heeft laten tatoeëren. Daarnaast werkte hij ook graag mee in voorgaande jaren aan het vijftiende en twintigste jubileum van het album waarbij er een reproductie van de cover werd gemaakt. Toch heeft zijn beeltenis op de cover hem naar eigen zeggen "permanente en extreme emotionele stress opgeleverd".

De zaak herzien

De rechtbank heeft Spencer wél de kans geboden om zijn zaak te herzien. Tot en met 13 januari mag hij zijn insteek veranderen en inleveren. Het is onbekend of Spencer hiervan gebruik gaat maken.

Benieuwd wat voor bizarre rechtszaken de muzieksector nog meer allemaal heeft gekend de afgelopen jaren? Check het hier.

Ster advertentie
Ster advertentie