3FM nieuws

De Willy Wortel van de lage landen: Joost fixt élk drumprobleem

foto: Hans Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. De Willy Wortel van de lage landen: Joost fixt élk drumprobleem

Mark + Wijnand hadden niet zomaar iemand aan de lijn in hun show: ze belden met Joost Koopmans, die bands als Metallica, Rammstein en Slipknot al jaren héél gelukkig maakt. Waarmee? Hiermee.

Een probleem

Joost is al 15 jaar gepassioneerd drummer. Toen hij in 2008 op tour ging met zijn band, ontdekte hij tijdens de optredens dat hij telkens op zoek moest naar een stabiele positie voor zijn drumstel. Niet ideaal. Dat bracht hem op het idee om een product te ontwikkelen om het drumstel bij elk optreden op exact dezelfde plaats te krijgen.

Zo'n systeem was er al, maar de producent bestond niet meer. Deze situatie bracht de ondernemer in Joost naar boven. Hij bedacht een positioneringssysteem met behulp van klittenband. Dit kan je dan op de mat bevestigen zodat het drumstel niet meer verschuift tijdens het spelen. Hartstikke hendig!

Metallica, Rammstein en Slipknot

Joost had zoveel profijt van zijn zelfgemaakte oplossing dat het niet bleef bij een hobby. Hij probeerde zich te verplaatsen in andere muzikanten... die moesten hier toch ook last van hebben? Joost heeft contact opgenomen met verschillende bands en zo is het balletje gaan rollen. Van Rammstein naar Metallica, Slipknot en Ghost... Hoe dat allemaal precies verliep hoor je in het volledige gesprek hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie