Artiest

Slipknot

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Slipknot
Slipknot, ze worden de meesters van de alternatieve metal genoemd. In 2008 brengt de Amerikaanse band haar vijfde album uit: All hope is Gone.

Slipknot is een Amerikaanse metal band uit Des Moines, Iowa, opgericht in 1995. De negenkoppige band bestaat uit Sid Wilson (dj) Joey Jordison (drummer), Paul Grey (bassist) Chris Fehn (percussionist), James Root (guitarist), Craig Jones (sampler/programmeur), Shawn "Clown" Crahan (percussionist), Mick Thompson (guitarist) en Corey Taylor (zanger).

Roadrunner

Met Halloween in 1996 verschijnt het album Mate.Feed.Kill.Repeat dat door de band zelf wordt bekostigd en uitgebracht. Een jaar later strikt het label Roadrunner het negental voor de toekomst.

Spit it Out

In samenwerking met producer Ross Robinson brengt de band in 1999 het album Slipknot op de markt. Met de nummers ‘Wait and Bleed’en ‘Spit It Out’ krijgt het negental de nodige radiozendtijd.Live-reputatieLangzaam verwerft Slipknot onder metal-fans een beruchte live-reputatie. Optredens zijn dusdanig energiek dat bandleden zichzelf dikwijls verwonden. Live maakt Slipknot ook al indruk vanwege haar gebruik maskers te dragen bij optredens.

Maskers

Het idee om maskers te dragen komt van Shawn die er voor de grap tijdens een repetitie mee drumt. Dat slaat aan bij de andere bandleden die stuk voor stuk een eigen masker laten ontwerpen.

Iowa

In 2001 verschijnt het album Iowa, waarna Slipknot kiest voor een lange tournee. Na een pauze van ruim een jaar, waarbij de verschillende bandleden kiezen voor eigen projecten, komt de groep in 2003 weer samen.

Download

Met producer Rick Rubin wordt het nieuwe album Pulse of the Maggots opgenomen dat in het voorjaar van 2004 als exclusieve download op het internet verschijnt.

All Hope Is Gone

Een jaar later volgt een een live-album op dubbel CD en zoeken de verschillende bandleden weer even hun eigen weg. Maar Slipknot-bloed kruipt waar het niet gaan kan, wat leidt tot een vierde studio-album. All Hope Is Gone verschijnt in de zomer van 2008.

Tracks van Slipknot