3FM nieuws

Jungle By Night vervangt Nathaniel Rateliff & The Night Sweats op Pinkpop

foto: S. van de Ven
  1. Nieuwschevron right
  2. Jungle By Night vervangt Nathaniel Rateliff & The Night Sweats op Pinkpop

Jungle By Night is toegevoegd aan de line-up van Pinkpop, en daarmee is de programmering voor het festival rond! De 7-koppige band komt ter vervanging van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, die helaas hun aankomende festivaltour volledig wegens omstandigheden moeten afzeggen.

"Circumstances beyond our control"

Wat deze omstandigheden zijn, is niet duidelijk. In een officieel statement heeft de act laten weten: "Unfortunately due to circumstances beyond our control we are unable to make most of our upcoming European tour." Dus dat is helaas slecht nieuws voor Nathaniel Rateliff-fans, maar een wel heel aangename troostprijs in de vorm van Jungle By Night, die als zeer graag geziene festivalgast de groene weides ongetwijfeld gaat overnemen met hun elektronische mix van jazz, funk en afrobeat. Hoog tijd om alvast even met onderstaande sessie warm te lopen voor dat optreden.

Jungle By Night in een uitverkochte Gashouder

In de stemming komen voor Pinkpop kan heel goed met deze dampende sessie van de band tijdens hun grootste show ooit in een uitverkochte Gashouder afgelopen maart. Achter een doek speelt de band hier een extra speciale versie van de track 'Axolotl', waarbij het doek uiteindelijk valt en je een uitzinnig publiek te zien krijgt. Zowel de band als het publiek gaat volledig los, en wij snappen wel waarom:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer Jungle By Night?

Niet bij Pinkpop dit jaar, maar wel willen dansen bij Jungle By Night? Dat kan, het collectief reist deze zomer namelijk meerdere festivals af én heeft een tour in het najaar op de planning staan, waarbij ze onder andere Doornroosje, TivoliVredenburg en Maassilo aandoen. Check hier waar je Jungle By Night allemaal kan checken dit jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie