3FM nieuws

Kwart miljoen fans wil laatste seizoen Game of Thrones laten aanpassen

  1. Nieuwschevron right
  2. Kwart miljoen fans wil laatste seizoen Game of Thrones laten aanpassen

Op de website change.org is een fan een petitie gestart om de populaire fantasy-serie Game of Thrones te laten herschrijven en filmen.

De initiatiefnemer heeft op dit moment meer dan 288.000 digitale handtekeningen verzameld en gaat hard richting de 300.000. De onvrede onder fans van de serie rondom de machtsperikelen van de Mother of Dragons Daenerys Targaryen, de White Walkers, Cersei Lannister en Jon Snow (a.k.a. Aegon Targaryen) is inmiddels niet meer te houden. De tekenaars van de petitie beklagen zich over het feit dat de schrijvers van de serie (David Benioff en D.B. Weiss) geen inspiratie meer hebben. Initiatiefnemer Dylan D. geeft het zelf aan op de website: "De heren hebben bewezen incompetente schrijvers te zijn als ze geen bronmateriaal hebben om op terug te vallen." Oh snap!

Geen bronmateriaal

Dit komt omdat de schrijvers van de televisieserie niet meer op de originele boekenserie A Song of Ice and Fire kunnen terugvallen. De boeken zijn nog niet geschreven door George R.R. Martin, de bedenker van alle personages. De boekenserie houdt namelijk op na het vijfde seizoen van de televisie-serie.

Spin off

Deze zomer begint de productie van een voorloper van Game of Thrones. The Long Night, zoals de serie moet gaan heten, speelt zich eeuwen voor de huidige serie af. Dus ben je fan van de White Walkers? Dan kun je je borst alvast natmaken: deze serie zal namelijk het verhaal van de ijzige vechtersbazen vertellen.

Meer GOT?

- Hoe klinkt het als Queen Bitch Cersei Lannister teksten voor Billie Eilish schrijft?
- Hè? Was dat nou FOALS in Game of Thrones?
- Dit wassen beeld van Daenerys is het... net niet

Ster advertentie
Ster advertentie