Naar homepage
3FM nieuws

5 tips om spoilers voor de Game Of Thrones finale te ontwijken

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 tips om spoilers voor de Game Of Thrones finale te ontwijken

Dit is het. De aller, aller, allerlaatste aflevering van Game Of Thrones wordt bijna uitgezonden en dat betekent dat het spoiler gevaar groter is dan ooit. De meeste Nederlanders kunnen pas ergens in de loop van maandag kijken, dus is het internet tot die tijd een mijnenveld. Tijd voor digitale oogkleppen! Hieronder vind je vijf manieren waarop je jezelf klaar kunt maken voor het spoiler geweld.

1. Pagina's snoozen op Facebook

Je kunt berichten van specifieke personen of pagina's 30 dagen van je tijdlijn bannen. Dit moet alleen wel handmatig, dus je moet zelf op tijd bedenken welke pagina's je waarschijnlijk gaan bestoken met spoilers. Denk hierbij aan platforms zoals Buzzfeed en veel Amerikaanse nieuws- en entertainmentsites, die hun eigen tijdzone volgen en de boel gewoon lekker online gooien.

Zoek die pagina's op vóór de uitzending van zondag, klik bij een bericht op de drie puntjes rechtsboven en 'Snooze deze persoon 30 dagen lang'. Opgelost!

2. Woorden en hashtags muten op Twitter

Bij Twitter is het een stuk makkelijker: bij Instellingen vind je het kopje 'Genegeerde woorden'. Alles wat je daar invoert, wordt uit je tijdlijn gehouden. Denk dus niet alleen aan #GameOfThrones en #GOT, maar ook aan losse namen van personages en locaties.

3. Instagram? Dempen die handel!

Hier werkt het ongeveer hetzelfde als bij Facebook. Klik op de 3 stipjes boven een foto en kies 'dempen'. Hier zit geen vaste tijdsperiode aan gebonden, dus je moet alles ook handmatig er weer uithalen. Dat geldt trouwens ook voor Twitter.

4. Download plug-ins

Er bestaan speciale browser plug-ins die ervoor kunnen zorgen dat berichten over bepaalde onderwerpen geblokkeerd worden. Check bijvoorbeeld eens Unspoiler (Chrome) of SpoilerTV (Firefox, Safari).

5. Verstop jezelf

Ja, je hebt gewoon nog maar 2 opties over. Of je neemt vrij van school of werk, óf je bouwt een fort waar wifi geen kans heeft en slaat genoeg boodschappen in om de tijd tot kijken te overbruggen. You got this. For the Throne!

Ster advertentie
Ster advertentie