3FM nieuws

Taylor Swift gaat al haar oude albums opnieuw opnemen

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift gaat al haar oude albums opnieuw opnemen

Na het verliezen van de rechten van een groot gedeelte van haar muziek, heeft Taylor besloten alles opnieuw op te nemen. Haar oude label Big Machine Records verkocht deze rechten namelijk aan de grote talentmanager Scooter Braun (o.a. van Justin Bieber en Ariana Grande).

In een interview met CBS This Morning, dat aankomende zondag in zijn volledigheid wordt uitgezonden, vertelt de popzangeres dat ze absoluut het plan heeft om haar eerste zes albums opnieuw op te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het conflict

Voor haar zevende plaat Lover, die vrijdag uitkomt, besloot Taylor een overstap te maken naar een ander label. Toen ze de rechten van haar oude muziek mee wilde nemen ontstond er verdeeldheid met haar label. Het lukte niet om tot een overeenkomst te komen met haar oude platenbaas Scott Borchetta die de rechten doorverkocht aan Scooter Braun. Een man waar Taylor al enige tijd conflict mee had.

Het resulteerde in een online gevecht waar er veel modder heen en weer werd gegooid. Andere artiesten zoals Justin Bieber gingen zich ermee bemoeien. Maar ze kwamen niet tot een uiteindelijk compromis. Waardoor Taylor zichzelf nu genoodzaakt voelt om het op een andere manier aan te pakken. Door haar muziek opnieuw op te nemen wordt ze in ieder geval eigenaar van die nieuwe opnames.

Zondag, tijdens de officiële uitzending van CBS This Morning, zal het verhaal volledig duidelijk worden.

Ster advertentie
Ster advertentie