3FM nieuws

Taylor Swift sluit vrede met Katy Perry in video 'You Need To Calm Down'

  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift sluit vrede met Katy Perry in video 'You Need To Calm Down'

Het is geschied: de vete tussen Taylor Swift en Katy Perry lijkt eindelijk ten einde te zijn. De twee huggen het er even uit in de nieuwe video voor 'You Need To Calm Down', temidden van een explosie aan kleur, zomer én gay icons.

You need to calm down

Afgelopen week bracht Taylor het nummer uit, dat gaat over het tegenspreken van online haters. "It’s about how I’ve observed a lot of different people in our society who just put so much energy and effort into negativity, and it just made me feel like, 'You need to just calm down, you’re stressing yourself out. This seems like it’s more about you than what you’re going off about.'"

In de videoclip zie je die haters ook terugkeren met slecht gespelde protestborden, karig afstekend tegen de kleurrijke wereld van Swift.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Katy <3 Taylor

Wie het moment supreme tussen Katy en Taylor wil zien moet doorspoelen naar 2:43 minuut, waar Taylor (het bakje friet) en Katy (de burger) samen een gezellig happy meal vormen. Peace at last!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Serieuze boodschap

Los van dat geintje zit er ook een serieuze ondertoon in de video. Het is Pride Month en Taylor zet zich de laatste maanden erg actief in voor de LHBTI-community in Amerika. Ze doneerde dik $100.000 dollar aan een organisatie die de rechten van o.a. transgenders in bepaalde staten wil verbeteren en schreef een publieke brief aan haar senator waarin ze oproept tot meer steun voor de Equality Act. De video sluit af met een oproep om een petitie hiervoor te tekenen.

Shade never made anybody less gay

Daarnaast spot de oplettende luisteraar in de lyrics ook een aantal verwijzingen naar Pride en de LHBTI-gemeenschap: "Why are you mad when you could be GLAAD? // Sunshine on the street at the parade // But you'd rather be in the dark ages" GLAAD is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor representatie en tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Daarnaast zit de video bomvol met LHBTI-iconen. Denk aan Ellen DeGeneres, de vijf sterren uit Queer Eye, Laverne Cox (Orange Is The New Black), Jesse Tyler Ferguson (Modern Family), Todrick Hall, Hayley Kiyoko, Adam Lambert en vele anderen. Happy watching!

Ster advertentie
Ster advertentie