3FM nieuws

Dua Lipa door de eeuw heen: van Eurosonic naar uitverkochte arena's

  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa door de eeuw heen: van Eurosonic naar uitverkochte arena's

Dua Lipa is nog maar 25 jaar, maar kan nu al zeggen dat ze één van de belangrijkste nieuwe popartiesten van deze eeuw is. Ze staat maar liefst acht keer in De 3FM Top 100, terwijl ze eigenlijk pas vier jaar bezig is. Dat is niet niks. Hoe is Dua Lipa in korte tijd zo groot geworden? Je leest het hier!

Kleine dua

Dua Lipa (ja, dat is haar echte naam) werd in 1995 geboren in Londen. Haar ouders zijn oorspronkelijk Kosovaarse Albanezen. Haar muzikale aanleg heeft ze niet van een vreemde, want haar vader is naast zijn carrière als marketing manager ook zanger van een rockband. Toen Dua 11 jaar was, verhuisde het gezin terug naar Kosovo. Daar raakte Dua geïnspireerd door Justin Bieber, die zijn doorbraak had gemaakt na het posten van liedjes op YouTube. Dat kan ik ook, dacht de 14-jarige Dua Lipa. Ook zij begon covers op YouTube te posten.

Dua Lipa als klein meisje. Bron: @dualipa op Instagram

London calling

Al gauw werd Kosovo te klein voor Dua's ambities. Op haar 15de verhuisde ze daarom in haar eentje terug naar Londen. Eenmaal in Londen begon de jonge zangeres meteen keihard te werken. Doordeweeks ging ze naar school, op zaterdag ging ze naar een speciale theaterschool. Tussendoor had ze verschillende bijbaantjes om haar muzikale droom te financieren. Op haar zestiende werd ze model voor ASOS. Ze hoopte dat ze in de fashionwereld connecties kon maken die haar verder zouden helpen met haar muziek. Maar toen haar manager haar vertelde dat ze af moest vallen, was ze er snel klaar mee. Good for you, Dua!

Focus op muziek

In 2013 werkte de 17-jarige Dua Lipa als serveerster in een cocktailbar. Ze was al bezig met muziek, maar kon er nog niet van leven. Tot ze een deal aangeboden kreeg van een managementbureau. Zij boden haar een vast maandelijks salaris, zodat ze zich volledig op haar muziek kon gaan focussen. Dat bleek precies wat ze nodig had: ze schreef 'Hotter Than Hell' en wist daarmee een platencontract bij Warner Music Group te bemachtigen. Vanaf toen barstte het echt los. Ze bracht 'Be The One' uit, wat een hit werd door heel Europa. In 2016 was Dua Lipa daarmee dé nieuwe artiest die je in de gaten moest houden. Ze speelde op het Nederlandse showcasefestival Eurosonic, de plek voor nieuw talent, en speelde haar single ook nog in de 3FM studio!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dua lipa in 2020

Inmiddels is Dua Lipa allang niet meer de veelbelovende nieuwe artiest, maar een volwaardige popkoningin. Ze is nog maar 25 jaar oud en heeft nu al twee supersuccesvolle albums op haar naam staan. Haar debuutalbum Dua Lipa is zelfs in Nederland platinum. Haar laatste tour zat bomvol uitverkochte arena's In maart dit jaar kwam haar tweede album Future Nostalgia uit. Het album krijgt al vijf sterren van muziektijdschrift NME en is genomineerd voor allerlei awards. Het goede nieuws is: dit is nog maar het begin van wat we gaan zien van Dua Lipa. De zangeres heeft laten zien dat ze een enorm harde werker is en we kunnen in de toekomst dus nog veel meer van haar verwachten in de toekomst!

Dua lipa in de 3fm top 1000 van deze eeuw

Dua Lipa staat acht keer in De 3FM Top 1000 van deze eeuw. Haar hoogste notering is 'Be The One' op nummer 430. Daarna volgen 'New Rules' op 468, 'Physical' op 653, 'One Kiss' op 743, 'Don't Start Now' op 807, 'Homesick' op 936, 'Scared To Be Lonely' op 658 en tot slot 'Hotter Than Hell' op 970.

Luister deze hele week naar De 3FM Top 1000 van deze eeuw. Iedere dag hoor je van 06:00 tot 00:00 de beste muziek van deze eeuw! Bekijk de hele lijst hier.

Ster advertentie
Ster advertentie