3FM nieuws

In gesprek met 3FM Trending Talent winnaar MarynCharlie

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. In gesprek met 3FM Trending Talent winnaar MarynCharlie

De 25-jarige Marijn, ook wel MarynCharlie genoemd, is de trotse winnaar van de tweede editie van 3FM Trending Talent. De jonge zangeres is een geboren en getogen Amsterdammer en groeide op in een muzikale omgeving. Naarmate ze ouder werd, nam ze de passie voor muziek over. Marijn stelde haar eigen band samen en onder de naam MarynCharlie bracht ze meerdere nummers en een EP uit. Met haar laatste release wist ze de titel 3FM Trending Talent te bemachtigen. Ondertussen blijft Marijn druk met het maken van nieuwe muziek en dit najaar doet ze ook nog eens de Popronde. Tijd om Marijn beter te leren kennen.

Muzikale vader

Al op jonge leeftijd speelde muziek een grote rol in het leven van Marijn. Net zoals veel andere kinderen keek ze graag Idols, zong ze liedjes mee in de auto en wilde ze bij K3 horen. Maar daarnaast groeide ze op met een muzikale vader en was er een studio in de woonkamer gebouwd. De drempel om te beginnen met muziek maken was dus niet erg hoog voor haar. Wat ze écht graag wilde, moest ze nog wel uitzoeken. “Ik begon eerst met vioolles, waar ik na een jaar alweer op uitgekeken was. Mijn docente geloofde sterk in mij en wilde niet dat ik stopte, maar ik wilde geen klassieke muziek meer spelen.”

Op 11-jarige leeftijd is Marijn op zangles gegaan bij de muziekschool van Babette Labeij en daar zit ze nu, 14 jaar later, nog steeds met veel plezier. Haar kinderdroom was het hebben van een eigen band en het geven van een eigen show. Dat is haar allebei al gelukt, maar gelukkig heeft ze alweer meer, concretere, dromen gecreëerd.

"Paradiso is voor mij de tempel"

“Er zijn een hoop dingen die ik nog wil bereiken. Een eigen tour doen is een grote droom, maar daarnaast lijkt een vet voorprogramma verzorgen langs grote poppodia me ook heel gaaf.” Maar de échte, grootste droom van Marijn is het hebben van haar eigen show in Paradiso. “Paradiso is voor mij de tempel. Daar heb ik voor het eerst live muziek gehoord en omdat ik een echte Amsterdammer ben, is dit een hele bijzondere plek voor mij.” Maar ze kan ook kleiner dromen. Het idee dat mensen naar haar show willen komen omdat ze haar muziek écht vet vinden, is voor haar het hoogst haalbare. “Het maakt niet uit of je nou in de Ziggo Dome staat of in een klein cafeetje in Lutjebroek. Als mensen naar je toe komen, voor jouw werk, dan is dat gewoon heel bijzonder.”

Eigen band

De 25-jarige zangeres wilde graag naar het conservatorium, maar daar werd ze niet toegelaten. Ze liet zich hier niet door tegenhouden en is altijd door blijven gaan met muziek maken. Marijn heeft wel een vooropleiding gedaan aan het conservatorium en heeft daar veel geleerd en andere artiesten ontmoet. Doordat ze veel contacten heeft binnen de muziekwereld, lukte het de zangeres uiteindelijk om haar eigen band samen te stellen. “Ik wilde heel graag goede bandleden vinden maar ook een hechte groep vormen. Dat lukt je niet zomaar, een band samenstellen is net zoiets als een familie zoeken.”

Afgelopen oktober is het Marijn gelukt om de ideale band te vormen en daar is ze enorm blij mee. “Naast dat ze ontzettend getalenteerd zijn, voel ik ook dat ze achter onze muziek staan. Ik schrijf zelf de nummers en vind het belangrijk dat zij de tekst en melodie ook voelen.”

Quote

“Een band samenstellen is net zoiets als een familie zoeken.”

Phoebe Bridgers, Billie Eilish en Froukje grote inspiratiebronnen

Aan inspiratie ontbreekt het niet bij Marijn. Ze heeft een lijst met onderwerpen waarover ze nog wil zingen. Als ze besluit waar ze een nieuw nummer aan wil wijden, stapt ze naar haar producer en duiken ze samen de studio in. “Studio sessies zijn als therapie voor mij. Omdat ik over persoonlijke dingen schrijf, praten we hier in de studio vaak over met elkaar. Zo delen we ervaringen en praten we over het leven. Daarna gaan we pas schrijven en opnemen.” Ideeën voor nieuwe muziek haalt Marijn vooral uit haar eigen leven, maar ze laat zich ook inspireren door andere artiesten, zoals Dua Lipa. Ook kijkt ze op tegen Billie Eilish, Phoebe Bridgers, Froukje en Eefje de Visser.

Met haar producer maakt Marijn Spotify afspeellijsten met artiesten die ze vet vindt en nummers waar ze eventueel iets uit kan halen. “Dat vind ik het mooie aan muziek, je inspireert elkaar met iets en dan maak je er je eigen ding van. Ik laat me elke dag inspireren door verschillende artiesten en nummers.”

'Self Sabotage'

De nieuwste single van Marijn heet ‘Self Sabotage’ en is ook de track waarmee ze 3FM Trending Talent heeft gewonnen. De zangeres merkte dat ze door zichzelf naar beneden te praten en negatief na te denken, zichzelf aan het saboteren was. Ze besloot research te doen en kwam online de term self sabotage tegen, volgens Marijn een mooie parapluterm voor haar gevoel. Haar manier om dit te uiten, was door er een nummer over te maken. Samen met haar producer creëerde ze een melodie, wat nog best even duurde, maar de tekst volgde vanzelf. “Dit is mijn eerste liedje waarin je hoort wie ik écht ben. Het is 100% mijn eigen sound.” Trots voegt Marijn eraan toe dat dit haar lievelingsnummer is uit eigen repertoire.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Trending Talent

Niet lang na de release van ‘Self Sabotage’, kwam de oproep voor 3FM Trending Talent op Marijn’s pad. “Vorig jaar deed ik ook mee en werd ik tweede. Daarom heb ik getwijfeld of ik me weer moest aanmelden. Ik ging mezelf ook self saboteren, haha. Ik dacht dat het alleen nog maar slechter kon uitpakken of dat ik weer tweede zou worden, daar was ik heel bang voor. Uiteindelijk besloot Marijn zich toch weer aan te melden en ze heeft er alles aan gedaan om dit jaar wél te winnen.

“Tijdens de finale was ik heel zenuwachtig, ik was echt aan het trillen want het was een big deal voor mij.” Dat Marijn vorig jaar niet won was volgens haar meant to be. Als de zangeres nu terugblikt op vorig jaar, weet ze nu veel beter wat ze wil. Als artiest voelt ze zich zelfverzekerder dan toen. “Een jaar geleden was ik nog erg zoekende. Inmiddels is mijn EP uit, heb ik een vaste band en is mijn sound meer ontwikkeld. Dat het allemaal zo is gelopen, heeft zo moeten zijn. Ik heb van geen enkele stap spijt.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie